Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Puolustusvoimat valitsi suomalaispuhelimen – ”ainutlaatuinen toteutus”

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Tough Mobilesta löytyy Android-käyttöjärjestelmä, mutta puhelimesta on tehty monin tavoin turvallisempi.

Tough Mobilesta löytyy Android-käyttöjärjestelmä, mutta puhelimesta on tehty monin tavoin turvallisempi.

Suomalainen Bittium, aiemmin Elektrobit, on saanut tilauksen Tough Mobile -puhelimelleen Suomen Puolustusvoimilta.

Bittium kertoo tehneensä sopimuksen Luottamuksellinen (Confidential) -suojaustasolle tarkoitettujen Bittium Tough Mobile -älypuhelimien ja niihin liittyvän Bittium Secure Suite -taustajärjestelmän toimittamisesta Suomen Puolustusvoimien kanssa.

Bittium Tough Mobile on Suomessa kehitetty ja myös koottava Android-älypuhelin, jonka myös Mobiili.fi on testannut.

Luottamuksellinen-suojaustasolle kehitetyssä Bittium Tough Mobilessa on ainutlaatuinen kaksoiskäyttöjärjestelmätoteutus eli niin sanottu dual-boot -toiminnallisuus, jolloin samalla alustalla toimii kaksi täysin erillistä toimintatilaa: julkinen ja luottamuksellinen. Tämä mahdollistaa sekä korkeaa tietoturvaa edellyttävän ammatillisen käytön että yksityisten, esimerkiksi sosiaalisen median sovellusten käytön samassa laitteessa, Bittium kertoo. Käyttäjä pystyy itse siirtymään toimintatilojen välillä. Kokonaisuuteen kuuluu lisäksi Digian toimittama Salpa-ratkaisu mobiiliviestinnän suojaamiseen.

”Yhteistyö Suomen Puolustusvoimien kanssa on edistänyt merkittävästi Bittium Tough Mobilen tietoturvaominaisuuksien kehittämistä ja testaamista”, sanoo Jari Sankala, Bittiumin Defense & Security tuote- ja palvelualueen johtaja. ”Meille on erittäin tärkeää olla aktiivinen osa Suomen kyberstrategian toteutusta. Lisäksi Suomen Puolustusvoimat asiakkaana antaa meille myös erittäin arvostetun referenssin järjestelmien markkinointiin ulkomaille.”

Bittium on yrittänyt jo vuosien ajan myydä Tough Mobile -puhelimia maailmalle, mutta myyntisyklit ovat alalla erittäin pitkiä. Todella merkittäviä kauppoja ei ole vielä nähty.

”Bittium on puolustusvoimien strateginen kumppani erityisesti langattomien viestintäratkaisuiden toimittamisessa normaalioloihin, niiden häiriötilanteisiin ja poikkeusoloihin. Bittium Tough Mobile -päätelaitetta suunnitellaan käytettäväksi kaikkien puolustusvoimien lakisääteisten toimintojen johtamisen mahdollistamiseen, kaikissa valmiustiloissa niin Suomessa kuin ulkomailla”, toteaa johtamisjärjestelmäpäällikkö, prikaatikenraali Mikko Heiskanen.

Bittiumin mukaan tilauksella ei ole merkittävää vaikutusta sen liikevaihtoon, liiketulokseen tai taloudelliseen asemaan, eikä tilaus muuta yhtiön vuoden 2016 taloudellista näkymää.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendrik

  Iso tilaus, varmaan 15 puhelinta?. 😅

 2. Markku

  Tämä on hyvä uutinen!

 3. Saana

  Penkokaa tekniikasta lisää. Miten on toteutettu, mitä on blokattu, muutettu jne.

 4. Robob

  Android on aina ollut synonyymi tietetoturvallisuudelle samoin kuin Google yksityisyydelle. Hienoa, että puolustusvoimamme ottavat näinkin luotettavan ja isolla rahalla testatut puhelimet käyttöönsä. Bittium on myös tunnettu siitä, että se on niitä harvoja yrityksiä jotka pystyvät tekemään täysin bugitonta koodia. Poikas valveil on.

Tuoreimmat jutut