Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Foxconn harkitsee Yhdysvaltoihin yli 7 miljardin dollarin näyttötehdasta – tuleeko iPhoneista amerikkalaisempia?

Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!

Terry Gou.

Terry Gou.

Maailman suurin sopimusvalmistaja, erityisesti Applen kumppanina iPhone-kokoonpanijana tunnettu Foxconn harkitsee yli 7 miljardin dollarin investointia Yhdysvaltoihin. Foxconnin nykyisin omistama Sharp saattaa avata maahan näyttötehtaan.

Sijoitukset Yhdysvaltoihin, tai ainakin puheet niiden mahdollisuudesta, ovat nousseet tapetille kotimaisen valmistuksen puolesta väsymättä kärkkäästi puhuneen Donald Trumpin noustua Yhdysvaltojen presidentiksi.

Foxconnin, viralliselta nimeltään Hon Hai Precision Industry, perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Terry Gou vahvisti suunnitelmat näyttötehtaasta viikonloppuna. Hänen mukaansa mahdollinen investointi riippuu kuitenkin vielä monista tekijöistä, joista tulee neuvotella liittovaltion ja osavaltion tasolla.

Tieto Foxconnin mahdollisesta investoinnista Yhdysvaltoihin tuli julkisuuteen aiemmin SoftBankin perustajan ja toimitusjohtajan Masayoshi Sonin tavattua Trumpin kanssa. Son kertoi hänen SoftBankin perustaman uuden massiivisen sijoitusrahaston 100 miljardin dollarin sijoituksista puolen kohdistuvan Yhdysvaltoihin. Apple sijoittaa kyseiseen rahastoon miljardi dollaria.

Toistaiseksi ei tarkkaan tiedetä, millaisia näyttöjä Foxconnin uusi tehdas voisi Yhdysvalloissa alkaa valmistamaan. Älypuhelinten ohella näyttöpaneelit voisivat olla tarkoitettu esimerkiksi televisioihin.

Foxconnilla on toistaiseksi toimintaa Yhdysvalloissa Pennsylvaniassa, johon myös tuleva tehdas voisi sijoittautua suotuisten olosuhteiden vallitessa.

Myös Applen on raportoitu pyytäneen alihankkijoitaan selvittämään valmistuksen mahdollisuutta Yhdysvalloissa.

 

Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!

Seuraa Mobiili.fitä

Kommentoi

Tuoreimmat jutut