Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Näin otat käyttöön Sirin eri sovelluksille iOS 10:ssä

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Sirin suomen kielen ymmärrys ja toiminta ovat parantuneet merkittävästi tämän vuoden aikana ja iOS 10:n myötä.

Applen syksyllä julkaisema iOS 10 -käyttöjärjestelmä avasi Siri-virtuaaliavustajan rajapinnan sovelluskehittäjien käytettäväksi. Käytännössä siis sovellusten tekijät voivat halutessaan lisätä sovelluksiinsa tuen Sirille, jolloin niitä voi käyttää antamalla Sirille äänikomentoja. iPhoneen tai iPadiin sovelluskaupasta ladatut sovellukset eivät kuitenkaan oletuksena toimi Sirin kanssa, vaan Sirille pitää erikseen antaa pääsy eri sovelluksiin.

Sirin saa toimimaan eri sovellusten kanssa iOS-laitteen Asetusvalikon kautta. Asetuksissa on kohta Siri ja sen alimpana kohta Appituki. Appituki-kohdasta pääsee valitsemaan, mihin sovelluksiin Sirille annetaan pääsy. Jokainen sovellus on valittava valikossa erikseen.

Siri iOS 10 Siri iOS 10

Apple on määritellyt, minkätyyppisten sovellusten kanssa Siri voi toimia ja minkälaisia komentoja sille voi antaa. Siri voi toimia seuraavien sovellustyyppien kanssa: kyytien tilaaminen (esimerkiksi Uber), viestit, kuvien etsiminen (etsi videoita ja kuvia tietyissä sovelluksissa), maksujen lähettäminen, VoIP-puhelut (esimerkiksi WhatsApp-puhelut) ja kuntoilusovellukset. Näiden lisäksi Siri voi toimia autonvalmistajien CarPlay-sovellusten kanssa.

Siri iOS 10

Sovelluksen toimiminen Sirin kanssa tietysti myös edellyttää, että sovelluksen tekijä on tehnyt sovelluksestaan Siri-yhteensopivan. Tällaisia sovelluksia ei ainakaan vielä tässä vaiheessa ole aivan valtavasti tarjolla, sillä esimerkkitapauksessamme iPhoneen asennetuista vajaasta 150 sovelluksesta vain seitsemän sisältää Siri-tuen. Lisäksi oikeiden komentojen löytäminen eri sovelluksille saattaa vaatia reilusti kokeiluja ja/tai googlettamista. Ainakin kannattaa suosia hyvin yksinkertaisia komentoja ja mainita nimeltä, mitä sovellusta eri kommennoilla haluaa käyttää.

Toivottavasti näistä vinkeistämme mobiililaitteen käyttöön on apua sinulle. Muut julkaisemamme vinkit löydät ohjesivuiltamme.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut