Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Puhelinnumeroja ei tarvitse hukata kun puhelin vaihtuu – näin varmuuskopioit yhteystiedot Android-puhelimestasi

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Android logo

Yhä tänäkin päivänä saattaa sosiaalisessa mediassa tulla vastaan viestejä, joissa ihmiset pyytävät tuttuja lähettämään puhelinnumeroitaan, kun pyytäjä on puhelimen vaihdon yhteydessä hukannut kaikki numerot. Tuollaisten murheiden olisi kuitenkin pitänyt jäädä jo viime vuosikymmenelle, sillä valtaosa kansasta käyttää nykyään älypuhelimia, eikä älypuhelimissa yhteystietojen tarvitse enää olla sidottuna siihen yhteen laitteeseen tai sen sisällä olevaan SIM-korttiin.

Tässä vinkkejä siihen, miten yhteystiedot voi varmuuskopioida Android-puhelimella niin, ettei puhelimen hajoaminen, häviäminen tai vaihto uuteen enää hävitä tallennettuja yhteystietoja.

Kaikkein vaivattomin ja helpoin tapa on varmuuskopioida yhteystiedot pilveen. Eräät puhelinvalmistajat voivat tarjota tähän omia tilejään. Esimerkiksi Samsungilla käytössä on Samsung-tili, johon yhteystiedot ja muuta sisältöä voi varmuuskopioida, mutta tällöin käyttäjä on sidottu tuon yhden valmistajan laitteisiin myös jatkossa.

Yhteystiedot tuonti Samsung

Samsungin puhelimet tarjoavat helpon mahdollisuuden siirtää yhteystiedot laitteesta pilveen.

Peruskäyttäjälle fiksuinta on varmuuskopioida yhteystiedot Google-/Gmail-tiliin, sillä Googlen Android-käyttöjärjestelmä tietysti toimii varsin sulavasti juuri Googlen omien pilvipalveluiden kanssa ja todennäköisesti useimmilla Android-käyttäjillä on jo käytössään Gmail-sähköposti ja sitä kautta myös Gooogle-tili. Kerran Google-tiliin synkronoidut yhteystiedot pysyvät tämän jälkeen aina tallessa Android-laitteesta toiseen vaihdettaessa.

Kun puhelimeen tallentaa uusia yhteystietoja, laite todennäköisesti antaa mahdollisuuden valita, tallennetaanko uusi yhteystieto laitteelle, SIM-kortille vai jollekin tilille, kuten Google-tilille. Jos uudet yhteystiedot tallentaa suoraan Google-tilille, ei niiden varmuuskopioinnin kanssa tarvitse nähdä enempää vaivaa, kunhan muistaa säännöllisesti synkronoida Google-tilin tiedot laitteen kanssa (oletuksena synkronoinnit tapahtuvat automaattisesti, mutta asetusvalikon Tilit-kohdasta voi asian käydä varmistamassa).

Jos aiemmin on numeroita tallentanut laitteelle tai SIM-kortille, niiden siirtäminen Google-tiliin voi laitteesta riippuen käydä hyvinkin helposti tai pienen askartelun kanssa. Esimerkiksi Samsung Galaxy S7:stä löytyy Yhteystiedot-sovelluksen oikeasta yläkulmasta valinta ”Muut”, sen takaa ”Asetukset” ja sieltä ”Siirrä laitteessa olevat yhteystiedot kohteeseen”. Kuten arvata saattaa, kyseinen toiminto siirtää laitteelle tallennetut yhteystiedot haluttuun kohteeseen, kuten Google- tai Samsung-tilille.

Yhteystiedot tuonti OnePlus

OnePlussalla yhteystietojen siirto vaatii hieman, mutta vain hieman näpräämistä.

Joissain laitteissa ei välttämättä ole suoraan mahdollisuutta siirtää yhteystietoja laitteesta tiettyyn pilvipalveluun, kuten Googleen, ja tällaisessa tapauksessa vaaditaan hieman enemmän askartelua. Yhteystiedot-sovelluksesta löytyy kuitenkin jonkinlainen mahdollisuus viedä yhteystiedot yhtenä pakettina, esimerkiksi Vcard- eli vcf-muotoisena tiedostona. Tuon vcf-tiedoston voi halutessaan esimerkiksi viedä tietokoneen internetselaimella Gmailin yhteystietoihin tai vastaavasti tuoda puhelimen yhteystietoihin, mutta valita tallennuskohteeksi puhelimen sijaan Google-tilin.

Esimerkiksi OnePlus 3T -puhelimessa on mahdollisuus viedä yhteystiedot .vcf-tiedostona (Yhteystiedot-sovelluksen oikeasta yläkulmasta valikkoon, sieltä ”Asetukset” – ”Tuo/vie”). Yksi mahdollisuus on viedä vcf-tiedosto puhelimen Lataukset-kansioon Vie-toiminolla ja sen jälkeen tuoda se sieltä Tuo-toiminnolla, jolloin laite kysyy, tallennetaanko tuodut yhteystiedot laitteelle vai Google-tilille. Tietojen tuonti Google-tilille lisää ne pilveen.

Yhteystiedot tuonti Gmail

Puhelimelta tietokoneelle tuodun vCard- eli vcf-tiedoston voi selaimen kautta siirtää helposti Gmailin yhteystietoihin, jolloin numerot ja muut tiedot pysyvät tallessa Google-tilillä.

Yhteystietojen tallentumisen Google-tiliin voi käydä tarkistamassa tietokoneen internetselaimella Gmailissa. Vasemman yläkulman Gmail-valikosta voi avata kohdan Yhteystiedot, ja jos esiin tuleva lista vastaa puhelimesta löytyvää yhteystietoluetteloa, ovat tiedot tallessa Google-tilillä. Sen jälkeen yhteystiedot päivittyvät automaattisesti seuraavalle Android-puhelimelle, kun käyttöönoton yhteydessä kirjautuu sisään Google-/Gmail-tunnuksillaan.

Toivottavasti näistä vinkeistämme mobiililaitteen käyttöön on apua sinulle. Muut julkaisemamme vinkit löydät ohjesivuiltamme.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Kai Kaiperoinen

  Huawein Phone Clone on älyttömän nopea ja loistava Android puhelimesta toiseen. Suosittelen lämpimästi.

 2. JiiPee83

  Mulla toimi tap & go toiminto loistavasti. Piti vain NFC päällä kolauttaa luurien takakansia yhteen niin kaikki kuvat ym puhelin logit sekä sovellukset peilautuivat vanhasta puhelimesta uuteen :)

 3. Ademeion

  Hyvä, selkeä ohje, ja asia on muistuttamisen arvoinen.

  • Janne Laakso

   Kiitokset! On tosiaan hieman hankala aihe, sillä laitevalmistajilla on melkoisen vaihtelevia käytäntöjä, ja itsekin yllätyin, että tuon OnePlussan kanssa piti noin hankalasti askarrella. Vaiva ei ole suuri, mutta ei välttämättä rivikäyttäjälle tulisi mieleen.

 4. Jukka Santalahti

  Saisiko neuvoa Nokian Symbian E7 yhteystietojen siirtämiseksi mieluiten Samsung uuteen taitaa olla Galaxy aika perusälypuhelin? Sain Nokia Suitesta ne 1700 vcf-tiedostoina Windows-HP:n hakemistoon. Sieltä vieminen vaatii Microsoft Outlook tilin johon en ole vielä sekaantunut. Onnistuisiko sitäkään kautta. Kiitos.

  • Janne Laakso

   Terve Jukka! Jos sinulla on käytössä Gmail, voit tietokoneen selaimella viedä vcf-tiedoston Gmailiin. Kun sen jälkeen kirjaudut Galaxylla Google-tilillesi, ovat yhteystiedot käytettävissäsi. Toinen vaihtoehto on joko USB:llä tai esimerkiksi pilven kautta viedä vcf-tiedosto suoraan puhelimeesi, sillä todennäköisesti Galaxyn yhteystietosovelluksesta löytyy mahdollisuus tuoda yhteystietoja vcf-tiedostosta.

   • Jukka Santalahti

    Kiitos. Yritän jotain noista.

  • Ademeion

   Kopioin itsekin jokin aika sitten yhteystietoni edesmenneestä E7:stäni, ja Nokia Suiten avulla luodon vcf-tiedoston ja Gmailin/Google Contactsin avulla se onnistui tosiaan parhaiten. Siinäkin jouduin kuitenkin editoimaan yhteystietoja melko paljon yksittäin, koska kaikki ei siirtynyt oikein – eli vaivaa oli jonkin verran. Kannattaakin tuonnin jälkeen käydä yhteystiedot läpi Google Contactsissa (mielestäni sujuvampaa pöytäkoneessa) ja varmistaa, että yksittäiset tietueet näyttävät siltä kuin haluat, ja että jokainen yhteystieto on tosiaan siirtynyt. Jos siirtymättä jääneitä ei ole kovin monta, ja jos tietueet enimmäkseen ovat oikein, voi olla helpointa vain näpytellä puuttuvat tiedot ja virheelliset kohdat uudelleen. Vaihtoehtoisten menetelmien kokeilemiseen voi mennä paljon aikaa (tiedän kokemuksesta).

Tuoreimmat jutut