Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Varsin erikoinen laite: tämän 7 tuuman Android- ja Windows-tablettiläppärin sisältä liukuu ulos 5 tuuman älypuhelin

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Graalphone avautuu kuin läppärit.

Graalphone avautuu kuin läppärit.

CES-messuilla esillä on ranskalainen Graalphone, jota on vaikea luokitella mihinkään laitekategoriaan. Kyseessä on yhdessä kokonaisuudessa niin tabletista, pienikokoisesta läppäristä kuin älypuhelimesta ja kamerastakin – ja käyttöjärjestelmiäkin on mukana sekä Android että Windows 10.

Toistaiseksi vasta konseptina esiteltävää laitetta luvataan markkinoille aikaisintaan vuoden 2017 lopussa tai 2018 alussa.

Graalphonea voidaan käyttää läppärin tavoin näppäimistön kanssa, jolloin 7 tuuman näytöllä toimii Windows 10 Intelin Atom -suorittimen voimin. Toinen vaihtoehto on näytön asettaminen tablettikäyttöasentoon, jolloin tarjolla on Android-käyttöjärjestelmä, stylus-kynän kera. Lisäksi laitteen sisältä esiin voi liu’uttaa pienikokoisemman 5 tuuman näytöllä ja Qualcommin kahdeksan suoritinytimen järjestelmäpiirillä varustetun Android-puhelimen.

Kameratoiminnoiltaankaan Graalphone ei ole aivan tavallinen: takaa löytyy sekä laajemman laiterungon sisältämä kamera että rungon aukon läpi myös sisällä olevan älypuhelimen kamera. Tarjolla rungossa on kamera 5x optisella zoomilla ja Xenon-salama.

Konseptin takana on ranskalainen sarjakeksijä, yli 100 patentin mies Rauol Parioenti, joka on ollut kehittämässä Ranskassa myös sähköautojen jakamista ja Pariisin joukkoliikenteen NFC-korttijärjestelmää.

Graalphonen konseptia yritetään lisensoida käyttöön suuremmille valmistajille.

Alla Graalphonen esittelyvideo ja Liliputingin video CES-messuilta laitteesta.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut