Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Apple ja Google poistivat LinkedInin sovelluskaupoista Venäjällä – syynä oikeuden päätös

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

LinkedIn logo.

Sekä Apple että Google ovat poistaneet Microsoftin aiemmin tänä vuonna 26,2 miljardilla dollarilla ostaman ammattilaisten verkostoitumispalvelun LinkedInin sovelluskaupoistaan Venäjällä, kertoo New York Times.

Venäläisoikeuden päätöksen mukaan LinkedIn rikkoo Venäjän tietosuojalakeja, jotka edellyttävät venäläisistä kerättyjen henkilökohtaisten tietojen säilyttämistä Venäjällä sijaitsevilla palvelimilla. Tämän takia LinkedInin verkkosivusto on ollut estetty Venäjällä jo muutaman kuukauden ajan eikä sovelluskaan ole enää toiminut kunnolla. Uusi laki tuli voimaan 1. syyskuuta 2016.

Toistaiseksi ei tiedetä, miksi venäläiset oikeusistuimet ovat ottaneet silmätikukseen juuri LinkedInin – tai miksei LinkedIn ole suostunut lain vaatimuksia noudattamaan. Tietojen säilyttäminen venäläisillä palvelimilla voi olla niin taloudellinen kuin myös tekninen kysymys – periaatteellisten syiden ohella.

Mahdollista on, että Venäjällä LinkedIn on nostettu esimerkkinä esiin sillä kyseessä on suosittu mutta ei kuitenkaan koko kansan palvelu. Näin sen toiminnan vaikeuttamisesta ei synny vastaavaa kohua, ja pelotevaikutus voi saada muut palvelut ruotuun toimimaan halutulla tavalla lain mukaan.

LinkedInin mukaan se on pettynyt päätökseen. ”Se estää pääsyn jäseniltämme Venäjällä ja yrityksiltä, jotka käyttävät LinkedIniä liiketoimintansa kasvattamiseen”, kommentoi LinkedInin edustaja.

Sovellusten poistamiset ovat olleet esillä tällä viikolla muutenkin. Kiinassa Apple poisti sovelluskaupastaan New York Timesin sovelluksia.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut