Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Legendaariset Mega Man -pelit saapuivat Androidille ja iOS:lle – monet fanit pettyivät

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Mega Man MobileMoni vanhojen pelikonsoleiden ystävä innostui, kun peliyhtiö Capcom ilmoitti ennen joulua, että se aikoo julkaista kaikki NES-konsolille, eli 8-bittiselle Nintendolle julkaistut kuusi Mega Man -peliä Androidille ja iOS:lle. Mega Manin mobiiliversiot ovat nyt ladattavissa, mutta moni vaikuttaa pettyneeltä.

Mega Man niitti aikoinaan mainetta hurjan vaikeana tasohyppelypelien sarjana. Pelejä vaikeuttivat paitsi itse pelien suunnittelu, myös vanhojen pelikonsoleiden tuomat rajoitteet. Nykyaikaisille älypuhelimille käännetyt versiot vaikuttavat kuitenkin sen verran huonoilta käännöksiltä, että vaikeusaste lienee tahattomasti noussut jo liki mahdottomaksi.

Android Police kommentoi Mega Man Mobilea jo joulukuussa, kun ensimmäinen mainosvideo oli julkaistu, ja kun pelit nyt ovat ostettavissa App Storessa ja Google Playssä, on tuomio edelleen yhtä synkkä. Samalla kannalla on myös esimerkiksi PhoneArena. Alkuperäinen NES-konsoli sisälsi vähemmän laskentatehoa kuin tämän päivän keskiverto DVD-soitin, kun taas nykyaikaisissa älypuhelimissa on saman verran tehoa kuin muutaman vuoden takaisissa PC-koneissa. Silti Mega Man Mobilen ruudunpäivitys pyörii vielä heikommin kuin Nintendon vanhalla konsolilla.

Sen lisäksi, että pelit pyörivät jouhevasti kuin diaesitys, eivät ne edes hyödynnä puhelimen laajakuvanäyttöä kunnolla. Hahmo loikkii pienessä ikkunassa, jonka reunoille on laiskasti lätkäisty virtuaaliset ohjainnäppäimet. Pelit eivät myöskään tue erillisiä peliohjaimia, jotka saattaisivat olla tärkeä apu jo muutenkin vaikeiden pelien läpäisyssä.

Yksi syy mobiiliversioiden huonolle toimivuudelle saattaa spekulaatioiden mukaan olla se, ettei niitä ole käännetty alkuperäisistä NES-peleistä. Capcom julkaisi peleistä Japanissa 2000-luvulla erinäisille matkapuhelimille käännettyjä versioita, ja nyt julkaistut käännökset saattavat pohjautua noihin heikkotehoisille puhelimille tehtyihin versioihin peleistä.

Mega Man Mobile

Mega Man -sarjan pelit ovat tarjolla 1,99 euron kappalehintaan, mutta ennen ostopäätöstä kannattaa vaikkapa katsoa muutamat esittelyvideot ja miettiä pari kertaa, kuinka kovasti Mega Man -nostalgia kutkuttaakaan.

Pelit löytyvät näiden linkkien takaa:

Mega Man 1 Androidille ja iOS:lle
Mega Man 2 Androidille ja iOS:lle
Mega Man 3 Androidille ja iOS:lle
Mega Man 4 Androidille ja iOS:lle
Mega Man 5 Androidille ja iOS:lle
Mega Man 6 Androidille ja iOS:lle

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Carlos

    Androidille nes emulaattori ja pelit pyöriin ja ohjain kätee. On se helppoa.
    Samalla voi toki ladata mega drive emulaattorin ja pelata vaikka Sonicia joka on paljo parenpi peli.

Tuoreimmat jutut