Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Fiat Chrysler ja Google sovittivat Androidin auton kojelautaan

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

2017 Chrysler 300.

2017 Chrysler 300.

Autovalmistaja Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ja Google ovat lyöneet viisaat päänsä yhteen ja kehittäneet täysin Android-pohjaisen auton multimedialaitteiston. Yhtiöt esittelevät sitä tällä viikolla Las Vegasissa järjestettävillä CES-messuilla.

Kyseessä on perusteellisesti uudistettu versio Chryslerin autoissa käytetystä 8,4-tuumaisesta Uconnect-kosketusnäyttöjärjestelmästä. Kyse ei ole mistään Android Auton tyyppisestä lisäyksestä, vaan järjestelmän pohjana on täysi Android 7.0 Nougat -käyttöjärjestelmä.

Sen lisäksi, että järjestelmä sisältää auton tavanomaiset ”infotainment”-ominaisuudet, kuten radion ja ilmastoinnin ohjauksen, ovat mukana myös tutut Android-järjestelmät ja -sovellukset, kuten Google Assistant ja Google Maps. Lisäksi järjestelmässä toimivat kolmannen osapuolen Android-sovellukset, ja esittelylaitteistossa ovatkin asennettuina esimerkiksi Pandora, Spotify sekä Pocket Casts.

Kyseessä on vasta konseptiasteella oleva järjestelmä, jota ei ainakaan sellaisenaan tulla näkemään tuotantoautoissa, mutta se tarjoaa pohjaa niin FCA:lle kuin muillekin autovalmistajille, jotka mahdollisesti haluavat käyttää Googlen Androidia autojensa multimediajärjestelmissä. Samalla Googlella on mahdollisuus nokittaa kilpailijoiden järjestelmiä, kuten Applen CarPlay-järjestelmää.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Mooses80

    Jo on aikaki.. kauheita rävellyksiä kaikki muut mitä nähny muissa autoissa

Tuoreimmat jutut