Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Samsung Galaxy S8:n suorittimesta paljastui lisää tietoja

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Samsung Exynos.

Ensi keväänä julkaistavat Samsung Galaxy S8 -mallit tulevat mitä todennäköisimmin käyttämään jälleen Qualcommin Snapdragon -suorittimia sekä Samsungin omia Exynos-suorittimia. Usein esimerkiksi Yhdysvalloissa on myyty Snapdragon-versioita, kun taas Euroopassa tarjolla on ollut Exynos-versioita. S8:ssa järjestelmäpiirit ovat malliltaan Snapdragon 835 sekä Exynos 8895. Nyt tuosta Exynos-piiristä on paljastunut paljon uutta tietoa.

Twitterissä julkaistu kuva kertoo, kuinka Exynos 8895 -piiristä on tulossa kaksi eri versiota, 8895V sekä 8895M. Molemmat versiot valmistetaan Samsungin omalla 10 nanometrin FinFET-teknologialla, jolla myös Snapdragon 835 valmistetaan.

Snapdragon 835 Exynos 8895

Kumpikin Exynos-versio sisältää neljä Exynos M2 -suoritinydintä, jotka V-mallissa toimivat 2,3 gigahertsin kellotaajuudella ja M-versiossa 2,5 gigahertsin kellotaajuudella. Lisäksi molemmissa on neljä vähävirtaista Cortex A53-ydintä vähemmän tehoa vaativia tehtäviä varten.

Grafiikkapiirissä Samsung hyödyntää ARM:n uusia G71-ytimiä, joita Exynos 8895V:ssä on 18 kappaletta ja 8895M:ssä 20 kappaletta. Lisäksi molemmat Exynos-järjestelmäpiirit sisältävät tuen muun muassa UFS 2.1 -massamuistiväylälle, LPDDR4-tyypin RAM-muistille ja 4K-videomateriaalille.

Ensimmäiset Exynos 8895 -piirit ovat tulossa vuoden 2017 toisella neljänneksellä, eli Galaxy S8:n julkaisun aikoihin. SamMobilen mukaan Samsung saattaa kolmannella neljänneksellä julkaista vielä kolmannen version, joka sisältäisi erityisesti Pohjois-Amerikan mobiiliverkoille soveltuvan Shannon 359 -modeemin.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut