Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Facebookin Oculus osti katseen seurantaan erikoistuneen yrityksen – teknologialla suuri merkitys tulevaisuudessa

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

The Eye Tribe logo.Facebookin omistama Oculus on ostanut katseen seurantaan erikoistuneen The Eye Triben. Oculus vahvisti yrityskaupan TechCrunchille.

The Eye Tribe on kehittänyt teknologiaa, joka mahdollistaa ihmisen katseen seurannan. Kehittäjille se on jo myynyt vajaan sadan dollarin hintaista lisävarustetta tietokoneelle. Lisäksi The Eye Triben ohjelmisto voi mahdollistaa vastaavan katseen seurannan tuomisen mobiililaitteisiin sekä virtuaalitodellisuuteen.

Yhä todellisemmalta tuntuvan virtuaalitodellisuuden kehittämisessä katseen seurannalla voi olla suuri merkitys: näin luotu kuva voi vastata yhä paremmin oikeaa todellisuutta, jossa näkemämme muuttuu pään asennon lisäksi suuntaamalla katsetta silmillä. Lisäksi katseen seuranta voi toimia myös osana käyttöliittymää: asioita voi tapahtua katsetta suuntaamalla.

Oculusta on voinut kiinnostaa myös The Eye Triben teknologia, joka mahdollistaa virtuaalitodellisuuden grafiikan luomisen vain kulloinkin katsotulle alueelle. Tämä säästää resursseja mahdollistaen tehokkaamman toiminnan ja mobiilien virtuaalitodellisuuslaitteen kehittymisen.

Älypuhelimiin katseen seurantaa on yrittänyt lanseerata muun muassa verkkokauppajätti Amazon.com Fire Phone -puhelimessaan, joka kuitenkin floppasi monista eri syistä. Perinteisemmissä laitteissa katseen seurantaa voidaan käyttää esimerkiksi näytön sisällön vierittämiseen katseella. Hyödyllistä käyttömahdollisuus katseella ohjaamalla voisi olla myös autoa ajaessa tai muissa kädet sitovissa tilanteissa.

The Eye Triben juuret ovat Tanskassa ja alun perin kööpenhaminalaisyliopiston tutkimuksessa.

Oculus ei ole kertonut tarkemmista suunnitelmistaan The Eye Triben tai esimerkiksi sen nykyisten tuotteiden suhteen.

Katseen seurannan teknologia on käynyt kaupaksi suurille yhtiöille aiemminkin tänä vuonna: lokakuun lopulla kerrottiin omaa Daydream-virtuaalitodellisuusalustaansa kehittävän Googlen ostaneen Eyefluencen.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut