Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Ford esitteli uuden itseajavan Fusion-testimallin – viidessä vuodessa jo kuluttajakäyttöön

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Ford Fusion Hybrid

Ford on esitellyt uusimman sukupolven testimallin sen itseajavista Fusion-hybridiautoista. Pohjana on Ford Fusion, joka meillä Euroopassa tunnetaan Mondeona, ja uusin sukupolvi laittaa merkittävästi uusiksi auton itsenäiseen toimintaan liittyviä järjestelmiä.

Fordin uusi testimalli on varustukseltaan jo varsin huomaamaton, sillä sen automaattiset tunnistusjärjestelmät on saatu sovitettua autoon selvästi aiempia testimalleja sulavammin, eivätkä tunnistusjärjestelmiä sisältävät rakenteet auton katolla enää paljoakaan eroa tyypillisistä kattokaiteista.

Ford on onnistunut kehittämään auton LIDAR-kartoituslaitteita niin, että yksiköitä on aiemman neljän sijaan käytössä vain kaksi, mutta niiden yhteinen näkökyky on silti säilynyt ennallaan. Auton takakonttiin sijoitettu tietokone prosessoi tunnissa teratavun verran dataa, kun se käsittelee muun muassa auton navigointia, konenäköä ja esteiden tunnistusta sekä tekoälyä.

Ford esittelee uusia Fusion Hybrid -testiautoja muun muassa CES-messuilla Las Vegasissa tammikuussa ja aikoo valmistaa testiautoja yhteensä 90 kappaletta testatakseen niitä Arizonassa, Kaliforniassa ja Michiganissa tulevina vuosina.

Uusin testimalli on yksi askel kohti Fordin tavoitetta saada SAE:n (autoalan amerikkalainen standardisointijärjestö) tason 4 autoja liikenteeseen vuonna 2021. Taso 4 tarkoittaa autoja, jotka voivat liikkua itsenäisesti tietyillä alueilla, kuten korkeakoulujen kampusalueilla. Taso 5 tarkoittaa autoja, jotka voivat liikkua itsenäisesti missä tahansa. Vuonna 2021 Ford haluaa kuluttajakäyttöön suunnattuja tason 4 yhteiskäyttöautoja esimerkiksi juuri korkeakoulujen käyttöön.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut