Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Miljoonakauppa Microsoftin kanssa Nokian ex-toimitiloista toteutumassa – Salon kaupunginvaltuustolta hyväksyntä

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Nokian ja Microsoftin entisen Salon yksikön tiloja, joista kaupunki yhdessä kiinteistösijoittajien on käynyt neuvotteluja ja tehnyt ostotarjouksen.

Nokian ja Microsoftin entisen Salon yksikön tiloja, joista kaupunki yhdessä kiinteistösijoittajien on käynyt neuvotteluja ja tehnyt ostotarjouksen.

Salon kaupunginvaltuusto on hyväksynyt suunnitelmat osaamiskeskuksen perustamisesta ja tähän liittyen Nokian entisten Salon toimitilojen ostamisesta Microsoftilta.

Salon Seudun Sanomien mukaan päätös syntyi valtuustossa äänin 37-13 maanantai-iltana yhden valtuutetun ollessa poissa.

Salon kaupunki on yhteistyökumppaneidensa kanssa suunnitellut teollisen internetin (IoT) liiketoiminnan Salo IoT -osaamiskeskusta. Osaamiskeskuksesta, joka perustuisi alueelle kertyneeseen älylaitteiden suunnitteluun ja tuotantoon liittyvään osaamiseen, on tarkoitus rakentaa kansainvälisesti verkottunut ja kasvava huippuosaamisen keskus.

”Toivomme, että yritykset ja muut yhteistyökumppanit, joiden toiminnassa teollinen internet on nyt tai tulevaisuudessa keskeinen, ovat reippaasti yhteydessä meihin. Olemme avoimia kaikille hyville ideoille, niin kiinteistöön, liiketoimintaan, osaamiseen tai vaikka yhteisöllisyyden kehittämiseen liittyen”, kehottaa Salon kaupunginjohtaja Antti Rantakokko.

Microsoftin kanssa tehdyn aiesopimuksen mukaan ostettavien tilojen kauppahinta on 5,5 miljoonaa euroa. Tämän lisäksi samalla ostetaan 700 000 euron arvosta irtainta omaisuutta. Kaupan kohteena oleva kiinteistö koostuu yhteensä 134 000 neliömetrin tontista ja kymmenestä rakennuksesta, joista yksi on pysäköintitalo. Käytettävää tilaa on yhteensä 63 000 neliömetriä.

Kauppaneuvottelut Microsoftin kanssa on tavoite saada päätökseen vuoden 2017 ensimmäisten kuukausien aikana

Kiinteistöä on ostamassa yhtiö, jonka koko oma pääoma on 12,5 miljoonaa euroa. Kaupunki sijoittaa 4,5 miljoonaa euroa ja on näin suurin osakas 36 prosentin osuudella. Muita ovat salolainen kiinteistöneuvos Jorma J. Nieminen perheineen 4capes-sijoitusyhtiön kautta (32 prosenttia ja 4 miljoonaa euroa) sekä 1 miljoonan euron sijoituksin ja 8 prosentin osuuksin nelikko paikallinen teleyhtiö Lounea, Lounaismaan Osuuspankki, Hans Strömberg sekä Aurora Ventures Oy. Strömberg on salolaisen ohutlevyosia valmistavan Stremet Oy:n toimitusjohtaja.

Nokian entisissä tiloissa toimii jo nyt myös muita yrityksiä. Kuuluisasti muun muassa älypuhelinvalmistusta suurin puhein, mutta vähäisin teoin Saloon viritellyt Turing Robotic Industries toimii Nokian Nakolan entisessä koetehtaassa ja yhtenä toisena esimerkkinä Salossa on käynnissä moottoripyöräilyyn suunnatun NUVIZ-visiirinäytön tuotekehitys. Lisäksi muista kuin teknologiayhtiöistä esimerkiksi Nordean puhelinpalvelukeskus ja Orionin logistiikkakeskus toimivat jo osassa tiloja.

Orionille vuokrattu tontin osa on kuitenkin jäämässä nyt tekeillä olevan kaupan ulkopuolelle ja sen on kerrottu jäävän ainakin toistaiseksi vielä Microsoftin omistukseen.

 

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut