Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

iPhoneen tulevasta OLED-näytöstä lisätietoa – saattaa tunnistaa kosketukset kaikilta puhelimen reunoilta

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Veniamin Geskinin luoma iPhone 8 -konseptikuva. Ei oikea laite.

Veniamin Geskinin luoma iPhone 8 -konseptikuva. Ei oikea laite.

Applen ensi vuoden iPhone-malliston pääsuuntaviivat ovat jo varsin hyvin tiedossa, vaikka yksityiskohdat ovat vielä selviämättä. Applen odotetaan esittelevän uuden radikaalisti erilaisen OLED-näyttöisen iPhonen sekä päivitykset nykyisistä iPhone 7 -malleista.

Nyt Korea Herald kertoo Applen aikovan OLED-näyttöisessä iPhonessaan käyttää nimenomaan muovipohjaisia OLED-näyttöpaneeleja. Paneelit ensi vuoden OLED-iPhoneen toimittaa Samsung, joka itse on aiemmin hyödyntänyt omissa älypuhelimissaan OLED-muovipaneeleja kaartuvalla näytöllä varustetuissa malleissaan, kuten Galaxy S7 edgessä. Sen sijaan tasaisella näytöllä varustetuissa puhelimissa käytetään usein lasi-OLED-paneeleja.

iPhoneen odotetaan Samsungin uuden Galaxy S8:n tavoin koko etupuolen täyttävää näyttöä eikä mukana ole enää erillistä kotipainiketta, vaan sen on kerrottu olevan integroitu näyttöön. Yksityiskohdat esimerkiksi sormenjälkitunnistuksen toteuttamisesta eivät ole vielä paljastuneet.

Lähes aina oikeaan osuvana Apple-tietäjänä tunnettu KGI Securitiesin analyytikko Ming-chi Kuo on aiemmin kertonut tulevan OLED-iPhonen näyttöpaneelin koon olevan 5,7-5,8 tuumaa, mutta aktiivisen näyttöpinta-alan 5,1-5,2 tuumaa. Tältäkin osin yksityiskohdat ovat vielä hämärän peitossa. Kuon mukaan uudessa iPhonessa tulee edelleen olemaan metallirunko, mutta lasia tullaan käyttämään etupuolen lisäksi jälleen myös takana muutaman vuoden tauon jälkeen.

Korea Herald kertoo nyt, että tulevaan iPhoneen voisi olla tulossa kosketuksen tunnistus myös laitteen joka reunalle. ”Tuleva iPhone saattaa käyttää uutta tunnistusteknologiaa, joka mahdollistaa puhelimen vastaavan käyttäjien kosketukseen millä tahansa laitteen reunoista. Mutta Apple ei välttämättä ota käyttöön tätä teknologiaa”, totesi lähde Korea Heraldille.

Toistaiseksi kuultujen huhujen valossa mahdollista on yhä, että tulevassa iPhonessa näyttö kaartuisi jokaiselle laitteen neljästä reunasta.

Apple käyttää OLED-näyttöpaneeleja ensi vuonna vain yhdessä uudessa iPhone-mallissa muun muassa niiden rajallisen valmistuskapasiteetin takia. Samsungin kapasiteetin Applelle Korea Herald toteaa olevan 70-100 miljoonaa näyttöpaneelia vuodessa, kun iPhoneja toimitetaan samassa ajassa markkinoille yli 200 miljoonaa.

Tulevina vuosina Applen odotetaan hajauttavan OLED-näyttötilauksiaan useammalle eri alihankkijalle näiden tehtaiden valmistuessa. Näin Applen tähän asti käyttämää LCD-teknologiaa yleisesti rikkaamman väritoiston, paremman kontrastin, ohuemman rakenteen ja mahdollisesti pidemmän akunkeston tarjoavat OLED-näytöt voidaan tulevaisuudessa nähdä koko iPhone-mallistossa. Vielä ensi vuonna niin sanotut iPhone 7s -mallit käyttävät edelleen LCD-näyttöjä.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. LaDeX

  Mitähän iloa tuostakin olisi jos joskus toteutuu?

  • kk

   Niin, veivattavat lankapuhelimet ja sentraalisantrat takaisin, kehitys on turhaa.

   • LaDeX

    Kerro toki mitä teet kosketustunnistuksella siinä osassa puhelinta mistä laitteesta pidetään kiinni sitä käyttäessä.

    • kk

     Kerro toki miksi sinua häiritsee hypoteettinen ominaisuus jonka tulevista käyttötavoista et tiedä vielä mitään?

     • LaDeX

      Tässä juuri kyselin että mitä tuolla oikeen voi saada tehtyä. Normaalisti puhelimesta kuitenkin pidetään kiinni reunoista käsin niin kerro toki mitä kosketustoimintoja sinne voi tehdä. Heitä ideoita ilmaan. Itse en keksi mitään järkevää.

     • kk

      Kumma juttu kun melkein kaikissa puhelimissa on toimintoja reunoissa, niistä kun pidetään kiinni.

      Eli kun sinä et keksi mihin jotain ominaisuutta voisi hyödyntää, niin se on sulta jotenkin pois jos joku sellaista ominaisuutta kehittää? Vai mikä tässä oikein on ongelmana?

     • LaDeX

      Ilmeisesti et keksi itsekään kun et yhtäkään osaa mainita. Ihanko tosissasi vertaat virta- ja äänenvoimakkuusnappeja kosketustunnistukseen? Nappien päällä voi lepuuttaa sormea ilman että mitään tapahtuu mutta kosketustunnistus (kuten näyttö) tekee pienestäkin hipaisusta jotain.

     • kk

      Niin, en tiedä mitä toimintoja siihen on ajateltu etkä tiedä sinäkään. Sinä kuitenkin jotenkin mystisesti tiedät, ettei tuollaiselle toiminnolle ole mahdollista keksiä sovelluksia.

      Ei kosketusnäyttö tai -näppäin tee pienestä hipaisusta mitään jos se ei ole aktiivinen. Ei ole mikään ongelma tehdä kosketusalueita, joiden toiminta riippuu esimerkiksi sovelluksesta ja jotka toimivat vain tarvittaessa.

 2. Kairaaja

  No mut eihän tässä taida olla mitään järkeä? reunoiltahan pidetää luurista kiinni.

Tuoreimmat jutut