Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Autojen mittaristot toivat 64 miljoonaa – kiinalaisyhtiö osti suomalaisyrityksen

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Rightwaren teknologiaa Audi TT:n mittaristossa.

Rightwaren teknologiaa Audi TT:n mittaristossa.

Autojen graafisten mittaristojen ohjelmistoja pääasiassa kehittävä suomalainen Rightware myydään kiinalaisyhtiö Thundersoftille 64 miljoonalla eurolla. Omistajia ovat olleet pääomasijoitusrahastot, muut sijoittajat, perustajat ja henkilöstö.

Noin 50 henkeä työllistävän Rightwaren kehittämää teknologiaa hyödyntäviä mittaristoja löytyy yli 20 automerkistä. Esimerkiksi kaikki uudet Audit on varustettu Rightwaren ohjelmistoin luoduilla mittaristoilla.

”Teknologiaamme odotetaan löytyvän yli 25 miljoonasta autosta vuonna 2022. Yhdessä Thundersoftin kanssa voimme laajentaa tätä jalanjälkeä entisestään”, toteaa Rightwaren toimitusjohtaja, ex-Nokia-johtaja Jonas Geust.

Righwaren liiketoiminnan tausta on Futuremarkissa, joka tunnetaan tietokoneiden ja mobiililaitteiden suorituskyvyn mittausohjelmistoistaan. Futuremark myi käyttöliittymäkehitystoimintansa vuonna 2009 perustetulle Rightwarelle, joka jatkoi toimintaa painopisteen muuttuessa mobiilikäyttöliittymistä enemmän kasvumahdollisuuksia tarjonneisiin autoihin. Myös Futuremark on aiemmin jo myyty yhdysvaltalaiselle UL:lle.

Nyt ilmoitettu kauppa on tarkoitus saada päätökseen alkuvuodesta. Rightware tulee jatkossakin säilymään itsenäisenä yhtiönä ja johto aikoo uudelleensijoittaa yritykseen. Työntekijämäärää on tarkoitus kasvattaa parilla kymmenellä.

Kiinalaisen Thundersoftin odotetaan tarjoavan Rightwaren teknologialle vahvistuvan aseman erityisesti aasialaisten autonvalmistajien keskuudessa.

Thundersoft on Righwarea suurempi yhtiö yltäen viime vuonna jo 85 miljoonan euron liikevaihtoon verrattuna Rightwaren tämän reiluun 7 miljoonaan. Myös se kehittää käyttöliittymiä mobiili- ja autokäyttöön. Henkilöstöä sillä on rutkasti Rightwarea enemmän, 3 000 työntekijää.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Juho

  Kiinalaiset ostaa kaiken

  • Hendrik

   Hyvä juttu, etteivät vain ruotsalaiset ja jenkit!. 👍☺️

   • Kairaaja

    No siinä kun ei tosiaa ole mitää hyvää, että kaikki menee kiinaa. Mielummin jenkit esim. pitäs applea amerikkalasena kuin kiinalaisena firmana.

Tuoreimmat jutut