Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Oculus yhdistää kaverit kokemaan virtuaalitodellisuuden yhdessä – kaksi uutta toimintoa nyt aluksi Gear VR -laseille

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Samsungin tämän hetken uusin Gear VR.

Samsungin tämän hetken uusin Gear VR.

Facebookin Oculus on julkaissut tänään uudet Rooms- ja Parties-toiminnot. Aluksi ne tulevat nyt tarjolle Oculusin yhdessä Samsungin kanssa kehittämille Gear VR -laitteille. Myöhemmin ensi vuonna ne saapuvat myös Oculusin omalle Riftille.

Sosiaalisten toimintojen tuloa Oculusin virtuaalitodellisuuslaitteisiin esiteltiin jo aiemmin sen tuotejulkistustilaisuudessa.

Oculus kuvailee, kuinka virtuaalitodellisuuden ensimmäinen aalto käsitti mukaansa vieviä kokemuksia virtuaalisessa tilassa. Nyt mukaan tuodaan sosiaalisuus ja muut ihmiset.

Oculus Parties mahdollistaa korkeintaan neljän hengen ryhmän välisen äänipuhelun yhdessä virtuaalitodellisuuden kanssa. Käytännössä kyse on muiden virtuaalitodellisuuskokemusten päälle tulevasta puhemahdollisuudesta kavereiden kanssa. Partyn aloittaminen onnistuu Oculus-kotivalikosta.

Oculus Rooms puolestaan yhdistää kaverit samaan virtuaaliseen yksityistilaan. Omaan tilaan siirrytään Party-puhelun kautta. Virtuaalisessa tilassa voi yhdessä esimerkiksi katsella virtuaali-TV:stä videoita, pelata yksinkertaisia yhdistely- tai arvauspelejä tai siirtyä monipuolisempaan moninpeliin, kuten Dragon Front tai Drop Dead, kertoo Oculus. Uusia Rooms-tiloja tukevia sovelluksia kerrotaan myös olevan tulossa lisää tulevina kuukausina.

Muut käyttäjät näkyvät Rooms-tilassa osittain läpikuultavina, eri värisinä hahmoina, Facebook-profiilikuvalla varustettuna. Oculus ei näin ole vielä käyttänyt yksityiskohtaisempia, aiemmin esittelemiään virtuaalihahmoja.

Oculus Rooms vie käyttäjät yhteiseen virtuaalitilaan. Muut näkyvät virtuaalitodellisuudessa osittain läpinäkyvinä hahmoina.

Oculus Rooms vie käyttäjät yhteiseen virtuaalitilaan. Muut näkyvät virtuaalitodellisuudessa osittain läpikuultavina hahmoina.

Koska Gear VR ei tue liikkumisen seurantaa, liikutaan virtuaalisessa Rooms-tilassa suuntamalla katse haluttuun paikkaan ja koskettamalla Gear VR:ää, jolloin virtuaalihahmo siirtyy halutulla tavalla. Samoin virtuaalitilan sisältämiä eri esineitä ohjataan yksinkertaisilla Gear VR:n kosketuksilla.

Omien kavereiden löytämistä myös virtuaalitodellisuuteen kuvaillaan helpoksi – se onnistuu Facebook- ja Oculus-tilien linkittämisellä sekä nimen tai Oculus-käyttäjänimen etsimisellä. Tämän jälkeen voi liittyä erikseen Oculus-kavereiksi, jolloin näkee kavereiden olevan online-tilassa ja voi aloittaa puhelun tai valitun virtuaalikokemuksen yhdessä. Toki tämä edellyttää, että kavereilla myös on Gear VR -laite mikä toistaiseksi todella rajoittaa tämän virtuaalisen kaveripiirin kokoa.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut