Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Huomasitko jo? Facebook Messengeriin raju uudistus myös Suomessa

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Uudistunut Facebook Messenger sisältää Snapchatista kopioituja toimintoja.

Uudistunut Facebook Messenger sisältää Snapchatista kopioituja toimintoja.

Facebook Messenger on uudistunut nyt myös Suomessa.

Jo aiemmin maailmalla valituissa maissa testatut uudet, kilpailevaa Snapchatia muistuttavat toiminnot ovat nyt viime päivinä, mahdollisesti useimmille eilisen aikana, rantautuneet laajasti myös Suomeen sekä Messengerin Android- että iPhone-versioissa. Messenger on uudistunut Facebookin ottaessa etänä muutokset käyttöön eikä suoraan uuden version julkaisun yhteydessä. Esimerkiksi iPhonella Messenger näkyy uusiutuneena nyt ainakin tuoreimman 99.0-version lisäksi myös jo aiempana 98.0-versiona. Aivan kaikilla käyttäjillä muutokset eivät kuitenkaan välttämättä vielä näy.

Messengerin etusivulta uudistus käy ilmi uutena mainintana oma päivä -toiminnosta, jossa voi julkaista kuvia ja videoita näkyviin 24 tunnin ajaksi. Messenger-päivä vastaa näin idealtaan täysin Snapchatin tarinoita, jotka Facebook on jo aiemmin kopioinut menestyksekkäästi Instagramin.

Lisäksi suoraan Messengerin etusivulta pääsee Snapchatia muistuttavaan kameraan joko vetämällä sormea näytöllä alaspäin tai alareunaan keskelle ilmestyneestä kamerapainikkeesta.

Uusi kameranäkymä mahdollistaa kuvien ja videoiden tallentamisen ja niiden ehostamisen tekstillä ja piirtämällä. Lisäksi voi lisätä erilaisia koristeellisia filttereitä, joita esimerkiksi nyt on tarjolla myös jouluun sopivasti. Pyyhkäisemällä kamerasta oikealle pääsee myös piirtotilaan, jossa taustaksi voi valita vain tietyn värin kuvan tai videon sijaan.

Kameranäkymän kautta kuvat, videot ja piirrokset voi lähettää valituille henkilöille tai lisätä osaksi omaa Messenger-päivää.

Jonkun kanssa Messengerissä keskustellessa uuden kameranäkymän saa toistaiseksi esille ilmeisesti vain lähettämällä ensin yksittäisen emojin, jonka viereen ilmestyy lähettämisen jälkeen kamerakuvake.

Viimeaikaisia uudistuksia Messengerissä on myös pelien laaja mukaantulo osaksi keskusteluja.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut