Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Missä viipyvät Applen AirPodsit? Mahdollinen syy myöhästymiseen paljastui

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Applen AirPods ja niiden latauskotelo.

Applen AirPods ja niiden latauskotelo.

Applen uusien AirPods-kuulokkeiden piti tulla saataville jo lokakuussa, mutta vieläkään niiden saapumiselle ei ole mitään virallista uutta aikataulua – Apple on ainoastaan kommentoinut tarvitsevansa ”vähän lisää aikaa” kuulokkeiden viimeistelyyn.

AirPods-kuulokkeet muistuttavat ulkonäöltään Applen aiempia langallisia EarPods-kuulokkeita, mutta ovat täysin langattomat. Lisäksi Apple hyödyntää kuulokkeissa muun muassa uutta W1-piiriään, ja Apple-laitteiden kanssa kuulokkeiden paritus onnistuu tämän ansiosta poikkeuksellisen helposti.

Wall Street Journalin lähteen mukaan kuulokkeiden viivästymisen syy olisi juuri niiden täydessä langattomuudessa ja Applen ratkaisussa lähettää kuulokkeisiin ääni kahdella erillisellä aktiivisella langattomalla yhteydellä lähdelaitteesta, kun yleensä kuulokkeissa ääni siirtyy laitteesta vain kuulokkeiden toiselle puolelle ja siitä toiselle. Applen ratkaisu aiheuttaa haasteita ja ongelmia, sillä äänen on kuljettava molempiin kuulokkeisiin juuri samaan aikaan. Lisäksi Applen täytyy ratkaista tilanteet, joissa kuulokkeista toinen on poissa – sammuksissa tai kadonnut.

Uusia Beats-kuulokkeita.

Uusia Beats-kuulokkeita.

Jo nyt nähdyn myöhästymisen myötä Applen AirPodsit menettävät ainakin valtaosin, elleivät lopulta täysin tärkeän joulumyynnin. AirPodsien myöhästyminen on ensimmäinen kerta sitten vuoden 2010 valkoisen iPhonen, kun Apple-laite myöhästyy alun perin ilmoitetusta aikataulustaan.

Apple on tuonut jo myyntiin myös sen uudella W1-piirillä varustetut Beats Solo3 Wireless ja Powerbeats3 Wireless -kuulokkeet. Sen sijaan AirPodsien tavoin BeatsX-kuulokkeiden myyntiintuloa odotetaan yhä.

Langattomien kuulokkeiden merkitys on kasvanut, kun Apple on iPhone 7 -puhelimissa luopunut perinteisestä 3,5 millimetrin kuulokeliitännästä.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Qwertyli

  Veikkaanpa, että todellien syy ”myöhästymiselle” on siinä, että Apple on siirtymässä usb-c liitäntään kaikissa laitteissaan. Ei siis kannata nyt julkistaa kuulokkeita, joissa on lightning liitäntä. Muuten kuulokkeiden ostajat saattavat olla vähän vihaisia Applelle.

  • Qwertyli

   Kun tarkemmin ajattelen asiaa, niin ehkä Apple ei luovukaan Lightning-liitännästä. Todennäköisesti Apple alkaa tekeen kaapaleita, joissa toisessa päässä on lightning ja toisessa usb-c.

  • Vili

   ”siis kannata nyt julkistaa kuulokkeita, joissa on lightning liitäntä.”

   Öö anteeks mitä? Nuohan on langattomat kuulokkeet… :)

   • Qwertyli

    On niissä silti langallinen latauspiuha :)

    • Qwertyli

     Oho, en ookkaan seurannut applen julkistuksia ihan tarkkaan. Niille on siis erillinen lataustelakka :)

Tuoreimmat jutut