Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

iPhone kasvatti markkinaosuuttaan lähes kaikissa suurissa länsimaissa – Yhdysvalloissa suuri hyppäys

Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!

iPhone 7 ja iPhone 7 Plus.

iPhone 7 ja iPhone 7 Plus.

Applen uusien iPhone 7 -puhelinten myyntiintulo kiihdytti sen markkinaosuuden suurimpaan kasvuunsa Yhdysvalloissa yli kahteen vuoteen ja korkeimmalle tasolle sitten tammikuun 2015, käy ilmi Kantar Worldpanelin uusimmasta ComTech-katsauksesta.

Markkinaosuuden nousu Yhdysvalloissa oli poikkeuksellinen, sillä osuus kasvoi jopa 7 prosenttiyksiköllä 33,5 prosentista 40,5 prosenttiin. Pelkkä iPhone 7 -lanseerauskaan ei asiaa selitä, sillä viime vuonnahan Apple myös lanseerasi samoihin aikoihin iPhone 6s -puhelimet, joiden myynti tosin jäi odotuksista ja ilmeisesti ainakin Yhdysvalloissa iPhone 7:ää selvästi pienemmäksi.

Yhdeksi selittäväksi tekijäksi on epäilty Samsungin Galaxy Note7 -katastrofia, jonka vaikutukset nähdään juurikin suurimmilla vauraammilla markkinoilla, joilla myydään keskimääräistä enemmän kalliimpia puhelimia.

Applen iPhone 7 vaikuttaa myös yleisestikin länsimaissa käyvän kaupaksi selvästi iPhone 6s:ää paremmaksi. Applen tulosnumeroita on kuitenkin jo läpi tämän vuoden painanu heikkous Kiinassa, joka näkyy myös näissä Kantarin nyt kertomissa luvuissa. iPhonen markkinaosuus laski siellä elo-lokakuussa 22,5 prosentista 17,1 prosenttiin.

Suurista EU5-maista iPhonen osuus supistui ainoastaan Saksassa kasvaen hieman muualla. EU5-maissa Androidin osuus on 75,2 prosenttia. Espanja on perinteinen Android-maa, ja siellä sen osuus oli iPhone-lanseerauksesta huolimatta jo 91,7 prosenttia. iPhonen osuus on puolestaan korkeimmillaan Japanissa, 51,7 prosenttia, sekä Isossa-Britannniassa 44 prosentin ja Yhdysvalloissa 40,5 prosentin osuuksilla.

Huomionarvoista Kantarin raportoimissa luvuissa on myös nyt Googlen Pixelin alkumenestys. Se kohosi Yhdysvalloissa jo 0,5 prosentin osuuteen, vaikka tuli markkinoille vasta 20. lokakuuta ennakkotilausten toimituksilla. Näin se ehti olla tarjolla murto-osan nyt tarkasteltavasta ajanjaksosta, mutta ylsi jo Yhdysvalloissa yhtä suureen markkinaosuuteen kuin Microsoftin Lumiat tai perinteisesti rapakon takana heikosti muun muassa kiinalaisuutensa vuoksi menestynyt Huawei.

Yhdysvalloissa iPhone 7 oli myydyin puhelin ja sitä seurasivat iPhone 6s, Samsung Galaxy S7 ja iPhone 7 Plus. Briteissä Apple valtasi koko kärkikolmikon iPhone SE:n yltäessä kolmanneksi myydyimmäksi.

Kantarin tilastot älypuhelinmyynnistä eri alueilla elo-lokakuussa.

Kantarin tilastot älypuhelinmyynnistä eri alueilla elo-lokakuussa.

Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tustustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!

Seuraa Mobiili.fitä

Kommentoi

Kommentit

 1. Vili

  Ei tämä nyt varsinaisesti yllätä kun miettii markkinoiden tilannetta, iPhonella ei oikeastaan ole potentiaalisia kilpailijoita myynnillisesti premium marketeilla ennenkuin S8 tulee.

 2. Hendrik

  Odotettu uutinen!. 👍

 3. Kairaaja

  Saatu näyttämää hyvältä tällee otettuna. Kokonaiskuvaa maailmalta ku kattoo ni laskussa on.

  • Veke

   No voi että. Onko suurikin ihme jos ~600 dollarin puhelimen myynti ei kasva yhtä nopeasti kuin koko älypuhelinmarkkina?

   Se, että markkinaosuus kasvaa rikkailla länsimarkkinoilla on hyvä uutinen Applelle.

   Androidin keskihinta on jossain satasen tuntumassa. Laitteilla ei tee rahaa juuri kukaan ja se riksakuskikaan ei ole kovin arvokas asiakas. Riksakuski ei osta palveluita eikä sovelluksia eikä maksa muutenkaan mistään mitään.

Tuoreimmat jutut