Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Uusi huhu: Microsoftin Surface-puhelimen tuotantoa testataan jo

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

surface mobile puhelin

PhoneDesignerin näkemys Surface Phonesta – ei oikea laite.

Microsoftin Surface-puhelin on viime viikkoina löytänyt hiljaiselon jälkeen uudelleen tiensä osaksi mobiilialan huhumyllyä.

Nyt Commercial Times of Taiwan kertoo, että myös iPhonen kokoonpanijana tunnetuksi tullut Pegatron suorittaisi jo tuotannon testausta Surface-puhelimella. Pegatron on myös Microsoftin tuoreen 28-tuumaisen pöytätaulutietokoneen Surface Studion kokoonpanija.

Huhuissa Surface-puhelinta odotetaan edelleen markkinoille syksyllä 2017 tai jopa myöhemmin.

Viime viikolla esiin nousi Microsoftin projekti Cobalt, jossa tavoitteena on perinteisten x86-arkkitehtuurin Windows-sovellusten emulointi ARM-pohjaisilla Windows-laitteilla. ARM-pohjainen järjestelmäpiiri löytyy nykyään lähes jokaisen älypuhelimen sisuksista. x86-arkkitehtuurin sovellusten tulo tarkoittaisi hyvää erityisesti Microsoftin Windows 10 Mobilen Continuum-toiminnon kehittymiselle: se saisi näin tuen erittäin laajalle joukolle vanhojakin Windows-sovelluksia, joita on kehitetty muun muassa yritysten sisäiseen käyttöön. Toistaiseksi Continuumia on rajoittanut heikko sovellustuki.

Puhelimen pöytätietokoneen tai läppärin keskusyksiköksi muuntava Continuum on sellainen erityisominaisuus, jonka toteuttamiseen Microsoftilla on uniikki lähtökohta.

Microsoftin Surface-puhelimeen on myös huhuttu Snapdragon 835 -järjestelmäpiiriä sekä joko 4 tai 6 gigatavua RAM-muistia.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. abcdef

    Jo ARMin emulointi x86:lla on tuskallista, Mikkisofta selvästi olettaa että päinvastainen onnistuu jotenkin tehokkaammin — NOT! Erityisesti kun emuloinnin kohteena ovat pöytäkoneille alun perin kirjoitetut softat, jotka eivät juurikaan mieti muistin tai virran käyttöä… Lopputulos on epäilemättä jotain itkettävän ja tuskastuttavan välimaastosta.

Tuoreimmat jutut