Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

WhatsApp pidensi aikaa: toimii vanhoilla Nokioilla vielä kesään 2017 asti

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

WhatsApp logoWhatsApp on yllättäen pidentänyt tukea osalle muutamista vanhoista alustoista, joilla sen sovelluksen tuen piti lakata vuoden lopussa.

Nyt WhatsApp kertoo sivuillaan, että 30. kesäkuuta 2017 asti WhatsAppia tuetaan vielä:

  • Nokian S40:llä
  • Nokian Symbian S60:lla
  • BlackBerry OS:llä ja BlackBerry 10:llä

Sen sijaan jo vuoden lopussa tuki on päättymässä Android 2.1 ja Android 2.2 -versioilta, Windows Phone 7:ltä sekä iPhone 3GS:ltä ja iOS 6:lta. Monet Android-laitteet ovat päivittyneet uudempiin versioihin. Jo vuonna 2009 esitellyn iPhone 3GS:n osalta iOS 6.1.6 on kuitenkin tuorein versio ja Windows-puhelimet eivät ole olleet päivitettävissä Windows Phone 8:aan.

Series 40 ja Symbian S60 -puhelimet käsittävät käytännössä koko Nokian puhelinmalliston aivan halvimpia lukuun ottamatta ennen vuoden 2011 lopulla liikkeelle lähtenyttä siirtymistä Windows Phoneen.

Myöskin Android 2.1:llä tai 2.2:lla varustettuja puhelimia on tämän vuoden loppuun mennessä käytössä varmasti enää vain hyvin pieni määrä. Kenties kovin isku uudessa ilmoituksessa globaalilla tasolla onkin tuen kokonaan loppuminen BlackBerryltäkin, myös sen vasta 2013 julkaissulta BlackBerry 10 -versiolta. Suomessa BlackBerryt eivät ikinä muusta maailmasta poiketen nousseet valtavirtaan.

WhatsAppin aloittaessa vuonna 2009 noin 70 prosenttia älypuhelimista oli BlackBerryjä ja Nokioita. Tänään puolestaan yli 99,5 prosenttia älypuhelimista tulee Googlen, Applen tai Microsoftin käyttöjärjestelmällä – vielä 2009 niiden osuus oli alle 25 prosenttia.

WhatsAppin mukaan viestihistoriaa ei voida siirtää alustalta toiselle. Se tarjoaa kuitenkin mahdollisuuden saada oma viestihistoriansa tallennettua ja tarjoaa tiedoksiantonsa lopussa linkit ohjeisiin.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut