Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Inhottaako jonkin sovelluksen kuvake Android-puhelimessasi? Näin vaihdat sen helposti

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Awesome iconsYksi Android-käyttöjärjestelmän valteista on sen laaja muokattavuus, joka ulottuu jopa siihen asti, ettei laitteen kotivalikossa tarvitse sietää yhtäkään rumaa sovelluskuvaketta. Monet käyttäjät ovat varmasti törmänneet tilanteeseen, jossa jokin sovellus on aivan kertakaikkisen hyödyllinen tai mukava käyttää, mutta kotivalikossa nököttävä ruma sovelluskuvake aiheuttaa inhoa. Siihen on olemassa yksinkertainen lääke, sovellus nimeltä Awesome icons.

Jos kotivalikon sovelluskuvakkeiden ilmettä haluaa laajemminkin muuttaa, on helpointa valita, puhelimesta riippuen, joko uusi teema, uusi launcher, kokonainen kuvakepaketti tai jokin yhdistelmä näistä. Google Play -kaupasta löytyy lukuisia kuvakepaketteja, joilla voi laittaa kerralla kaikki kuvakkeet uusiksi. Awesome icons sen sijaan on kätevä silloin, kun haluaa muuttaa vain yhden tai muutaman kuvakkeen kotivalikostaan. Tämä on hyvä keino esimerkiksi piilottaa arkaluontoisia sovelluksia, kuten omat pankkitiedot tai vaikkapa aikuisviihteet, sivullisten katseilta.

Awesome icons Android-kuvakkeet

Awesome iconsin kanssa voi lätkäistä vaikka omenalogon koristamaan Apple Musicia.

Awesome icons ei tarkalleen ottaen vaihda minkään sovelluksen kuvaketta, vaan se luo sovelluksille pikakuvakkeita kotivalikkoon. Toisin sanoen sovelluskansiossa kaikkien sovellusten kuvakkeet pysyvät ennallaan, mutta kotivalikkoon voi eri sovelluksille valita haluamansa kuvakkeen ja nimen.

Maksuton Awesome icons on helppokäyttöinen. Kun avaat sovelluksen, näet listan asennetuista sovelluksista, ja sovelluksen valitsemalla voit luoda sille pikakuvakkeen. Kuvakkeen voi valita asennetuista kuvakepaketeista tai kameran rullasta, eli halutessaan sovelluskuvakkeeksi voi valita vaikkapa itse otetun valokuvan tai minkä tahansa verkosta ladatun kuvan tai kuvakkeen. Kun sopiva kuva on valittu ja rajattu, kirjoitetaan vielä toivottu nimi kuvakkeen alle, painetaan ”OK” ja pikakuvake ilmestyy kotivalikkoon, jossa sen voi sitten asettaa haluamaansa kohtaan.

Awesome icons löytyy Google Playstä.

Toivottavasti näistä vinkeistämme mobiililaitteen käyttöön on apua sinulle. Muut julkaisemamme vinkit löydät ohjesivuiltamme.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Mooli

    Tää olikin hyvä. Näitä vinkkejä lisää!

Tuoreimmat jutut