Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Värit eloon – YouTube sai tuen HDR-videoille

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

YouTube logo

Google on tuonut YouTube-videopalveluun tuen HDR-materiaalille, eli korkean dynamiikan videomateriaalille. HDR tarkoittaa kuva- ja videomateriaalia, jonka kirkkausalue on hyvin laaja, valkoinen on valkoisempaa, musta mustempaa ja värit kirkkaammat kuin perinteisillä laitteilla ja materiaaleilla.

Tästä päivästä alkaen YouTubesta voi katsoa HDR-materiaalia yhteensopivilla laitteilla ja videoiden tekijät voivat ladata palveluun HDR-materiaalia.

YouTube HDR-video

Vaikka palvelu räiskyviä HDR-videoita nyt tukeekin, ei muutos heti näy monessakaan kodissa, sillä materiaalin katseluun tarvitaan HDR:ää tukeva päätelaite sekä näyttö, jonka ominaisuudet riittävät HDR-materiaalin näyttämiseen kaikessa loistossaan. Tällä hetkellä katselu onnistuu Samsungin vuoden 2016 SUHD- tai UHD-televisioilla tai vaihtoehtoisesti muilla HDR-yhteensopivilla televisioilla, kunhan käytössä on Googlen uusin Chromecast Ultra -mediasoitin.

Lisää HDR-yhteensopivia laitteita on lähiaikoina odotettavissa, kunhan Google saa asiat hierottua kuntoon laitevalmistajien kanssa. Mikäli laite ei tue HDR-materiaalia, näytetään videot normaalilla dynamiikalla.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut