Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Onko tässä Nokia-Android-puhelimen runko? Ensimmäiset väitetyt vuotokuvat

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

nokia_android_chassis_2

Ensimmäisiä uusia Nokia-merkkisiä Android-puhelimia odotetaan lähikuukausien aikana suomalaiselta Nokian kanssa tavaramerkin lisensoinnista sopineelta HMD globalilta sekä sen kumppanilta Foxconnilta.

Nyt on nähty ensimmäiset väitetyt vuotokuvat tulevan Nokia-puhelimen rungosta. Kiinalaisperäisistä kuvista uutisoi Nokiapoweruser.

Kuvissa nähdään kahdessa eri värissä nykyajalle varsin tyypillinen, moderni metallirakenteinen älypuhelimen runko, joka hieman kaareutuu. Huomionarvoista on antennijuovien sijoittuminen vain laitteen reunoille Applen iPhone 7 -puhelinten tavoin. Takana nähdään paikka kameran moduuleille ja oikealla reunalla aukot kolmelle painikkeelle (lukitus/virtapainike ja äänenvoimakkuuden säätöpainikkeet).

Ensimmäiset uudet Nokia-älypuhelimet julkistettaneen viimeistään Mobile World Congressin yhteydessä helmikuun lopussa. HMD global on jo valinnut Motherin mainostoimistokseen luomaan lanseerauskampanjan ensi vuodelle.

Aiemmin luotettavia paljastuksia on kuultu vasta yhdestä uudesta laitteesta, ”Nokia D1C”, eri suorituskykytestaussovellusten kautta.

D1C:n ominaisuuksia olisivat 1920×1080 pikselin Full HD -tarkkuuden näyttö todennäköisesti noin viiden tuuman koossa, Qualcomm Snadragon 430 -järjestelmäpiiri, Adreno 505 -grafiikkasuorittimella, 13 megapikselin takakamera, 8 megapikselin etukamera, 3 gigatavua RAM-muistia, 32 gigatavua sisäistä tallennusmuistia ja Android 7.0 Nougat -käyttöjärjestelmäversio.

Teknisiltä ominaisuuksiltaan Nokia D1C sijoittuisi näin keskiluokkaan.

Todennäköiseltä tuntuu ja hajanaisten puheiden ja raporttien tukemana näyttää, että heti aluksi julkistetaan useampiakin Nokia-Android-puhelimia.

HMD global on kertonut aikovansa sijoittaa 500 miljoonaa dollaria ensimmäisen kolmen vuoden aikana uusien Nokia-älypuhelinten ja -tablettien markkinointiin ja myyntiin. Rahat on tarkoitus kerätä sijoittajilta sekä peruspuhelinliiketoiminnan tuotoista. HMD yhdessä kumppaninsa Foxconnin kanssa on ostamassa Nokia-peruspuhelintoiminnan Microsoftilta kaupassa, jonka odotetaan toteutuvan vielä ennen vuoden vaihtumista.

Nokia ei rahoita HMD:tä taloudellisesti eikä omista yhtiön osakkeita.

nokia_android_chassis_1 nokia_android_chassis_3 nokia_android_chassis_4 nokia_android_chassis_5

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendrik

  Ketään enää kiinnosta ostaa puhelinta brändin perusteella!. Noh, ehkä Intiassa ja Pakistanissa!. Mutta pitää olla todella halpa?.

  • Juha

   Brandin merkitys on todella suuri, sama kuin muutenkin viihde-elektroniikassa.

   • Hendrik

    Miten sitten selität kiinalaismerkkien vyöryn, esim. Huawei suurin Suomessa?.!.

    • Kairaaja

     Kyllä se brändi vaa on iso juttu näissä. Huawei teki kyllä asiat oikein ja toi markkinoille edullisia tuotteita jotka on oikeasti ihan laadukkaita vielä. Suomalaista osaamista..

Tuoreimmat jutut