Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Ex-Microsoft-pomo Ballmer: Lähtö puhelimiin pilasi suhteen Bill Gatesiin

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Microsoftin ex-pääjohtaja Steve Ballmer

Microsoftin ex-pääjohtaja Steve Ballmer

Microsoftin toimitusjohtajan tehtävät reilut pari vuotta sitten jättänyt Steve Ballmer on nyt Bloombergin haastattelussa todennut hänen halunneen lähteä laitebisnekseen jo vuosia aiemmin kuin Microsoft lopulta niin teki lanseeraamalla Surfacet sekä ostamalla Nokian puhelinliiketoiminnan.

Ballmerin ajama päätös ostaa Nokian puhelinliiketoiminta toteutui lopulta, mutta kiista laitebisnekseen lähdöstä vaikutti myös Steve Ballmerin ystävyyteen Microsoftin perustajan Bill Gatesin kanssa.

Ballmerin mukaan hän ja Gates ”ajautuivat erilleen”. Microsoftin suunnasta oli erimielisyyttä – ”hieman eroja mielipiteessä yhtiön strategisesta suunnasta”, kuten Ballmer asian muotoilee.

Microsoftin osakekurssin juuttuminen samalle tasolle tuloksen kasvusta huolimatta oli myös yksi osasyy Nokia-kaupan maininkien ohella, jotka lopulta johtivat Ballmerin lähtöön Microsoftilta.

”Oli perustavaa laatua oleva erimielisyys, kuinka tärkeää oli olla laitebisneksessä”, kommentoi Ballmer. ”Olin puskenut Surfacea. Hallitus oli ollut hieman … hieman vastahankainen sen tukemisessa. Ja sitten asiat saavuttivat kliimaksin, kun esille tuli mitä tehdä puhelinbisnekselle.”

 

Uusi toimitusjohtaja Satya Nadella on tehnyt vakuuttavaa työtä ja myös Microsoftin kurssi on kivunnut jälleen jopa ennätystasolle. Microsoftin pääfokus on nyt palvelinbisneksen siirtymä Azureen ja Office- ja muiden yritysohjelmistojen vaihtuminen Office 365 -tilauksiin. Pilvipalvelut ovat Microsoftin ydintä, jota Windows ja laitteet täydentävät. Nadella on käytännössä ajanut alas koko Nokialta ostetun puhelintoiminnan. Ballmerin aikana julkaistu Nokia-kauppa toteutui vasta Nadellan jo astuttua johtoon.

Ballmer kommentoi myös, että hän olisi jo varhaisemmassa vaiheessa tunnistanut, ettei PC-tietokoneissa toiminut malli piirien, järjestelmien ja ohjelmistojen erottelusta toistuisi mobiilissa maailmassa. Tämän takia olisi ollut tärkeää tehdä omia laitteita jo aiemmin.

Ballmer kommentoi Bloombergin haastattelussa, joka kokonaisuudessaan julkaistaan vasta sunnuntaina, myös laajasti tunnettua vähättelevää lausuntoaan iPhonesta (alla videolla) sen vuonna 2007 tapahtuneen julkistuksen jälkeen.

”Tiedätkö, ihmiset haluavat osoittaa tämän sitaatin, jossa sanoin etteivät iPhonet ikinä myisi koska 600-700 dollarin hinta oli liian korkea. Apple teki kuitenkin liiketoimintamalli-innovaation saamalla hinnan käytännössä rakennetuksi osaksi kuukausittaista puhelinlaskua”, toteaa Ballmer nyt.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut