Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Pitääkö huhu paikkansa vai ei? Apple-lähteet: AirPodsit eivät myöhästy ensi vuoteen

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Applen AirPods ja niiden latauskotelo.

Applen AirPods ja niiden latauskotelo.

Apple kertoi viime viikolla, että sen uudet, täysin langattomat AirPods-kuulokkeet viivästyvät. Kuulokkeiden myynnin piti alkaa lokakuun lopulla, mutta julkaisua siirrettiin eteenpäin, sillä kuulokkeet kaipasivat vielä viimeistelyä ennen myynnin aloitusta. Uutta aikataulua ei kuitenkaan kerrottu, ja Applen verkkosivujen mukaan kuulokkeet ovat ”tulossa pian”

Eilen kerroimme alihankkijahuhuista, joiden mukaan myynnin aloitus saattaa siirtyä jopa ensi vuoden tammikuulle. Kuulokkeiden kokoonpanosta vastaa taiwanilainen Inventec, jonka liikevaihdon odotetaan nyt kasvavan vasta vuoden ensimmäisellä neljänneksellä kuulokkeiden lanseerauksen siirryttyä.

Apple itse ei ole kommentoinut huhua.

AppleInsiderin lähteet kuitenkin kertovat, ettei viivästys ulottuisi ensi vuoden puolelle asti: ”ei näitä millään pusketa vasta tammikuulle”, totesi yksi lähteistä.

Applen omat myymälät ovat jo valmiina demolaitteiden ja koulutuksen osalta myymään AirPodseja heti niiden tullessa saataville.

Apple ei ole eritellyt, millä tavalla kuulokkeita pitää vielä viimeistellä ennen julkaisua. Muutamia testikappaleita lähetettiin jo toimittajille arvosteltaviksi, mutta niissä on havaittu pieniä heikkouksia sekä toiminnassa että ulkoasun viimeistelyssä.

AirPodsien ongelmista huolimatta aivan täysin ei Apple kuitenkaan menetä kuulokkeiden joulumarkkinoita. Samaan aikaan AirPodsien kanssa esiteltiin kolme Beats-kuulokemallia, jotka käyttävät samaa Applen W1-piiriä Bluetooth-yhteydellä ja helpolla parituksella Applen laitteiden kanssa. Uutuuksista Beats Solo3 -kuulokkeet ovat jo nyt saatavilla ja Powerbeats3-kuulokkeille ilmoitetaan Applen verkkokaupassa toimitusajaksi 1-2 viikkoa. Edullisempia BeatsX-kuulokkeita ei ole vielä myyntiin tuotu.

Uusissa iPhone 7 -puhelimissa ei ole enää 3,5 millimetrin perinteistä kuulokeliitäntää, minkä myötä langattomien kuulokkeiden merkitys on kasvanut.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut