Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Nokian tulos laski mutta ylitti odotukset, talousjohtaja lähtee

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

NOKIA LogoNokian tulos laski vuotta aiemmasta heinä-syyskuussa, mutta ylitti kuitenkin odotukset.

Nokian liikevaihto (ei-IFRS) oli 5,95 miljardia euroa (-7 % vuotta aiemmasta) ja liikevoitto (ei-IFRS) 556 miljoonaa euroa (-18 %), kun odotukset olivat vain 450 miljoonassa eurossa. Raportoitua liikevoittoa Nokia teki 55 miljoonaa euroa ja tulosta -133 miljoonaa euroa. Nokian raportoituja lukuja painavat integraatioon liittyviä kuluja ja kauppahinnan jaksotuksia.

Nokian verkkoliiketoiminnan liikevaihto laski 12 % vuoden 2016 kolmannella neljänneksellä vuoden 2015 vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Langattoman infrastruktuurin markkinasta annettujen näkymien mukaisesti Ultra Broadband Networks -segmenttiin kuuluvan Mobile Networks -liiketoimintaryhmän liikevaihto oli heikko, ja se vastasi noin 80 %:a Nokian verkkoliiketoiminnan liikevaihdon yleisestä laskusta. IP Networks and Applications -segmentti vaikutti lisäksi liikevaihdon laskuun. Ultra Broadband Networks -segmenttiin kuuluvan Fixed Networks -liiketoimintaryhmän liikevaihdon kasvu tasoitti tätä osin.

Nokia Technologiesin liikevaihto kasvoi 109 % ja liikevoitto kasvoi 168 % vuoden 2016 kolmannella neljänneksellä vuoden 2015 vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Ilman kertaluonteisten lisenssitulojen vaikutusta Nokia Technologies -liiketoiminnan liikevaihto ja liikevoitto olisivat kasvaneet noin 50 % vuoden 2016 kolmannella neljänneksellä vuoden 2015 vastaavaan ajanjaksoon verrattuna johtuen ensisijaisesti patenttilisenssitulojen kasvusta sekä vähemmässä määrin Withings-kaupan seurauksena kasvaneesta liikevaihdosta.

Technologies teki vahvan 225 miljoonan euron liikevoiton, jonka myötä Nokian koko tulos ylitti odotukset.

”Nokia teki vakaan tuloksen kolmannella neljänneksellä. Tulokseen vaikutti erityisesti Nokia Technologies -liiketoiminta, jonka liikevaihto kasvoi voimakkaasti kolmannella neljänneksellä vuodentakaiseen verrattuna. Tämä johtui pitkälti kolmannella neljänneksellä julkistetun Samsungin kanssa tehdyn lisensointisopimuksen liikevaihdosta. Nokian tuloksessa näkyy myös Fixed Networks -liiketoimintaryhmän vahvana jatkunut kehitys neljänneksen aikana, jolloin sekä sen liikevaihto että kannattavuus kasvoivat vuodentakaisesta”, kommentoi toimitusjohtaja Rajeev Suri. ”

”Uskon Nokian olevan tässä markkinaympäristössä edelleen hyvässä asemassa. Tiukkaan kulukuriin, harkittuihin investointeihin ja kohdennettuun innovaatiotoimintaan pohjautuva kurinalainen toimintamallimme, parhaiden käytäntöjen jatkuva laajamittainen hyödyntäminen koko yhtiössä sekä suunnitelmallinen lähestymistapamme nopean integraation toteuttamiseksi ja synergiahyötyjen saavuttamiseksi antavat meille kilpailuetua”, jatkoi Suri.

Lue koko Nokian tulostiedote tästä!

Nokia kertoi tänään myös Kristian Pullolan noususta Nokian talous- ja rahoitusjohtajaksi Timo Ihamuotilan jättäessä yhtiön siirtyäkseen Sveitsiin ABB:n talous-ja rahoitusjohtajaksi. Pullola on toiminut tähän asti Nokian talousjohtajana.

”Timo on auttanut tekemään Nokiasta vahvemman ja paremman yhtiön ja arvostan häntä suuresti”, sanoi Nokian toimitusjohtaja Rajeev Suri. ”Hän oli keskeisessä roolissa muun muassa kun ostimme Siemensin osuuden Nokia Siemens Networksista, kun myimme Nokian Devices & Services -liiketoiminnan Microsoftille, kun myimme kartta- ja sijaintipalveluja tarjonneen HERE-liiketoimintamme, ja kun hiljattain hankimme Alcatel-Lucentin. Hänellä on myös ollut merkittävä rooli Nokian viime vuosien vahvan tuloksen taustalla. Jäämme kaipaamaan Timoa, mutta ottaen huomioon, että hän palasi Nokian palvelukseen vuonna 1999 ja on toiminut talous- ja rahoitusjohtajan tehtävässä seitsemän vuoden ajan, ymmärrän ja tuen hänen ratkaisuaan siirtyä tässä vaiheessa uraansa uusiin haasteisiin.”

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Jepajuudas

    Hiukan raflaava otsikko. Eiköhän Ihamuotilan lähdöstä ole päätetty jo aikaa sitten kun siirtyy suoraan uuteen firmaan ja Nokiakin on jo nimittänyt uuden talousjohtajan.

    www . kauppalehti . fi /uutiset/ nokia-nimitti-ihamuotilan-seuraajan /mQhvt48U

Tuoreimmat jutut