Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Näyttöreunukseton Xiaomi Mi MIX julki – myyntiin ensi kuussa: näin iPhone 7 Plussan kokoon saadaan lähes tuuma lisää näyttöä

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Xiaomi Mi Mix.

Xiaomi Mi Mix.

Xiaomi esitteli uuden Mi Note 2 -huippupuhelimensa ohella myös Mi MIX -nimeä kantavan puhelimen, jonka näytössä ei juuri ole sivu- tai yläreunuksia.

Xiaomin mukaan Mi MIXin 6,4 tuuman näyttö kattaa yli 91 prosenttia laitteen etupuolen pinta-alasta. Ainoastaan näytön alapuolella puhelimen alareunassa on merkittävän kokoinen näytönreunus. Viemällä näytön lähelle reunoja on Mi MIXiin saatu 6,4 tuuman näyttö lähes samankokoiseen laitteeseen kuin 5,5 tuuman näyttö Applen iPhone 7 Plussassa.

Mi MIXissä on keraaminen rakenne, jonka muodot on suunnitellut Philippe Starck. Teknisesti Mi Mixissä on myös Qualcommin Snapdragon 821 -järjestelmäpiiri, 16 megapikselin takakamera, 4 400 milliampeeritunnin akku sekä DAC-muunnin tuella 192 kHz ja 24-bit -toistolle.

Mi Mix on tulossa tarjolle jo joulukuussa, mutta mahdollisesti rajatusti – Xiaomi kutsuu puhelinta myös vain konseptipuhelimeksi. 4 gigatavun RAM-muistilla ja 128 gigatavun tallennusmuistilla varustetun version hinta Kiinassa on 3 499 juania eli noin 475 euroa ja 256 gigatavun tallennusmuistilla, 6 gigatavulla RAM-muistia ja 18 karaatin kultakoristelulla kameran ja sormenjälkitunnistimen ympärillä varustetun version hinta  3 999 juania eli 540 euroa.

Mi MIXissä perinteinen puhelinkuuloke on toteutettu uudella ”pietsosähköisellä keraamisella tekniikalla”, joka käytännössä tarkoittaa äänen välittymistä näyttölasin läpi. Lisäksi läheisyyden tunnistin hyödyntää infrapunan sijaan ultraääntä. Lisäksi etukameran paikka näytön yläpuolella on myös kadonnut – se löytyy nyt sen sijaan näytön alapuolelta alakulmasta ja on tarkkuudeltaan 5 megapikseliä.

iPhone näyttää rinnakkain vertaillen varsin karulta.

iPhone näyttää rinnakkain vertaillen varsin karulta.

Ensi vuodelle myös sekä Samsungin Galaxy S8:aan että Applen seuraavaan iPhoneen on huhuttu myös ”koko etupuolen kattavia” näyttöjä.

Xiaomi Mi MIXissä on keraaminen rakenne.

Xiaomi Mi MIXissä on keraaminen rakenne.

Kultaiset yksityiskohdat kiertävät kameraa ja sormenjälkitunnistinta.

Kultaiset yksityiskohdat kiertävät kameraa ja sormenjälkitunnistinta.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. jake123

  Ettei vain loisi haastetta Applellekin tuo näyttö ja keraamisuus…?
  Toivottavasta Applen ensivuoden juhlakalusta tulis samanhenkinen…

 2. SANDY

  Iphone näyttää vanhentuneelta isoine näyttönreunuksineen tuossa mi mixin rinnalla.

  • Seppo69

   Näyttänyt vanhalta jo vuosikausia

 3. Wasd

  No vihdoinkin kehitys kehittyy! Toivottavasti yleistyy tämmöiset.

 4. Mooses80

  Hienon näköinen! mutta vaikee käyttää tot näk. Koska
  Tulee virhe painalluksia. Pakko myös suojata tuskin
  Kestää minkään laista tiputtamista. Suojaamisen jälkeen
  Vaikee koskettaa ihan reunaa ku suoja edessä…

 5. Juho

Tuoreimmat jutut