Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Huawei laittaa Applea paremmaksi? Mate 9:ään povataan 4x optista zoomia

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Huawei Mate 9 Pro. Evan Blassin Twitterissä ja VentureBeat-sivustolla julkaisema kuva.

Huawei Mate 9 Pro. Evan Blassin Twitterissä ja VentureBeat-sivustolla julkaisema kuva.

Huawein tulevissa Mate 9 -puhelimissa on näillä näkymin enemmän aiemmista Huawein P9:stä ja Honor 8:sta erilainen kaksoiskamera kuin tähän asti on odotettu.

Viikonlopun aikana jo Mate 9:stä sekä kaartuvanäyttöisesta Mate 9 Prosta lehdistökuvat vuotanut Evan Blass on jatkanut paljastuksiaan Twitterissä kertomalla Mate 9:n ja Mate 9 Pron tulevan sisältämään kamerassaan yllättäen 4x optisen zoomin.

Optisen zoomin toteutuksen pitäisi vaatia erilaisia kameroita. Aiemmin Huawein kaksoiskameroissa toinen kamera on ollut väri- ja toinen mustavalkokamera, mutta muuten kennoltaan ja optiikaltaan kamerat ovat olleet toisiaan vastaavat.

Mate 9:ään on tätä ennen huhuttu samanlaista kaksoiskameraa kuin P9:ssä, mutta mahdollisesti parannettuna. 20 megapikselin tarkkuudesta ja optisesta kuvanvakaimesta on ollut puhetta, mutta minkäänlaista optista zoomia ei ole ennen Blassin twiittiä mainittu.

Esimerkiksi Apple on iPhone 7 Plussassa toteuttanut 2x optisen zoomin kahdella erilaisella kameralla, joiden polttovälit ovat 28 ja 56 millimetriä. Kameraa vaihtamalla onnistuu vaihto käytännössä 2x optiseen zoomiin.

Huawein ratkaisun yksityiskohdista ei ole vielä tietoa.

Huawei Mate 9. Evan Blassin julkaisema kuva.

Huawei Mate 9. Evan Blassin julkaisema kuva.

Huawein odotetaan julkistavan Mate 9:t Münchenin tilaisuudessaan 3. marraskuuta. Alkuperäisistä suunnitelmista poiketen suomalaismediat eivät osallistu tilaisuuteen, mikä voi kieliä Mate 9:n myyntiintulon vähintään viivästyvän Suomessa selvästi myöhempään ajankohtaan.

Mate 9:ssä ja Mate 9 Prossa on molemmissa 5,9 tuuman näyttö, mutta Prossa se kaartuu laitteen reunoille ja on tarkkuudeltaan 2560×1440 pikseliä 1920×1080 pikselin sijaan. Vain Pron pitäisi myös tukea Googlen Daydream VR -virtuaalitodellisuusalustaa.

Mate 9 -puhelinten sisuksista löytyä uusi, juuri julkistettu Kirin 960 -järjestelmäpiiri, 4 gigatavua RAM-muistia sekä 64-256 gigatavua tallennusmuistia.

Evan Blassin mukaan Yhdysvalloissa parhaimman Mate 9 Pro -version hinta tulee kohoamaan jopa 1 300 dollariin.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Prinssi

  Tulee kyllä usein käytettyä tuota kätevää iPhonen optista zoomia, joten odotan innolla tämän idean kehittymistä.

  • JOKUNEN

   Nopeastihan mätä omena kaappaa ,siis kopio Huaweilta tän!! Kopioita koko omppusarja ja siksi en niitä ostakaan!!!

   • kk

    Apple kopioi ominaisuuden joka heillä on tuotannossa tuotteesta jota ei ole edes julkistettu? Olette te fanipojat hauskoja.

    Optinen zoomihan ylipäätään on ihan uusi keksintö…

Tuoreimmat jutut