Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Google Pixel XL purettiin – kuinka helppo korjata?

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Googlen Pixel.

Googlen Pixel.

Googlen Pixel-puhelinten tultua myyntiin ensimmäisissä maissa eilen torstaina 20. lokakuuta, pääsi myös iFixit purkamaan uutuuspuhelimista jo suuremman, Pixel XL:n.

Suomessa Pixel-puhelinten myyntiintulosta ei valitettavasti ole vielä mitään tarkempaa tietoa.

Kenties yllättävin asia, joka Pixel XL:n sisältä iFixitin toimesta paljastui, on HTC:n pieni näkyvyys. HTC toimii Googlen valitsemana Pixel-puhelinten kokoonpanijana, mutta ainoa asiasta muistuttava seikka itse puhelimessa vaikuttaa olevan Pixelin akku, josta HTC:n logo löytyy.

iFixitin katsauksessa Pixel XL:stä ei löytynyt muuta HTC:hen viittaavaa kuin vain akku.

iFixitin katsauksessa Pixel XL:stä ei löytynyt muuta HTC:hen viittaavaa kuin vain akku.

Pixel-puhelimia on kritisoitu osittain siitä, etteivät ne tarjoa teknisesti mitään uutta ja vallankumouksellista, vaan ovat vain hyllystä saatavista komponenteista kasattuja. Kovin paljon järkeä eikä varsinkaan merkitystä tällaisilla puheilla kuitenkaan ole: Pixelit sisältävät muun muassa tuoreen Qualcommin Snapdragon 821 -järjestelmäpiirin, minkä lisäksi puretussa Pixel XL:ssä LPDDR 4-RAM- ja UFS 2.0 -väylän takaa löytyvät tallennusmuistit olivat Samsungin valmistamia. Järjestelmäpiirin ohella erilaisia Qualcommin muun muassa yhteyksiin liittyviä piirejä löytyy vielä useita Pixelin sisältä. Kaiken kaikkiaan teknisesti Pixel on erinomaisesti ajan tasalla.

Korjattavuudesta iFixit antaa Pixel XL:lle arvosanaksi 6 / 10.

Ongelmallisin vaihe korjattaessa on vuorossa heti aluksi: näyttöosion irrottaminen muusta laitteesta on hankalaa, ja iFixitin käsittelyssäkin nyt kosketuksen tunnistava digitizer irtosi OLED-näyttöpaneelista. Muilta osin Pixel XL saa lähinnä kiitosta korjattavuudestaan: käytössä ovat standardit T5 Torx -ruuvit ja komponentit ovat itsenäisesti vaihdettavissa.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi