Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Analyytikko: Apple suurin hyötyjä Samsungin Note7-fiaskosta – jopa 5–7 miljoonaa vaihtaa iPhoneen

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

iPhone 7 Plus ja iPhone 7.

iPhone 7 Plus ja iPhone 7.

Samsung Galaxy Note7:n tarina päättyi ennen aikojaan, kun valmistaja viime viikolla ilmoitti lopettavansa syttyvien akkujen vaivaaman puhelinmallin valmistuksen ja pyytää puhelimen jo ostaneita palauttamaan sen. Samsung yrittää erinäisten kampanjoiden avulla saada Note7-asiakkaille myytyä Galaxy S7 -malleja, mutta moni tilaaja siirtynee myös muiden valmistajien tuotteisiin. KGI:n analyytikko Ming-Chi Kuo arvelee Applen olevan suurin voittaja Samsungin Note7-fiaskossa.

Kuon mukaan jopa 5–7 miljoonaa asiakasta saattaa siirtyä Note7-tilauksesta Applen leiriin, kertoo 9to5Mac. Kuon mukaan Note7-tilaajia houkuttelee erityisesti iso iPhone 7 Plus ja sen kaksoiskamera. Arviolta 12 miljoonasta peruuntuneesta Note7-tilauksesta Apple saattaisi Kuon arvion mukaan kaapata jopa yli puolet.

Osa Note7-tilaajista eittämättä tarttuu Samsungin S7-tarjouksiin, mutta myös muut Android-valmistajat varmasti hyötyvät tilanteesta. Muita potentiaalisia uusia Android-laitteita ovat esimerkiksi Googlen Pixel ja Pixel XL, LG:n V20 sekä tuleva Huawei Mate 9, jonka esittelyn odotetaan tapahtuvan marraskuun alussa.

Apple julkistaa syyskuussa päättyneen vuosineljänneksen tuloksen ensi viikolla, ja samalla saadaan myös ensimmäisiä virallisia iPhone 7 -myyntilukuja. Aiemmista vuosista poiketen Apple ei tänä vuonna paljastanut iPhonen ensimmäisen viikonlopun myyntiä.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. t0rttu

  Ojasta allikkoon…

  Apple nimenomaan osaa tämän ”planned obsolence” taktiikan. IPod oli siitä hyvä esimerkki. Tuote maksaa 400 dollaria ja akku kestää vuoden ja valmistaja ilmoittaa, että osta uusi.

  Sitä paitsi eikös IPhonella ole ollut samoja ongelmia? Olin näkevinäni sellaisenkin lööpin jokunen aika sitten.

  Suunniteltu vanheminen pitäisi kriminalisoida. Se ei nykypäivänä ole enää hyvä tapa käydä kauppaa. Kuluttajat muutenkin äänestävät kukkaroillaan joten diversion ollessa laaja, valmistajaa on helppo vaihtaa. Kriminalisointi olisi perusteltua, koska viallinen sähkölaite voi polttaa nelihenkisen perheen talon asukkaineen. Myös luonnonvarojen tuhlaus on se mihin Phoebus kartelli on suurelta osin syypää.

  Phoebus kartelli keksi 1924 tämän inhottavan tavan kiusata kuluttajia.

  • Janne Laakso

   iPod tosiaan on hyvä esimerkki. Vuonna 2009 julkaistuun iPod Classiciin on vielä mahdollista vaihdattaa akku Applen valtuuttamassa huoltoliikkeessä ja hintaa Applen tukisivujen mukaan on 71,40 euroa. Toisin sanoen seitsemän vuotta vanhaa iPodia voi käyttää vielä ainakin pari-kolme vuotta ihan helposti uuden akun voimin.

   Neljä vuotta sitten julkaistu viidennen sukupolven iPod touch on myös edelleen varaosiltaan tuen piirissä, akun vaihto maksaa 91,40 ja siihen saa iOS:n version 9.3.5.

   Suunnitellusta vanhenemisesta ei oikein voi puhua, kun laitteisiin saa varaosia ja ohjelmistopäivityksiä vielä useita vuosia julkaisun jälkeen.

   Mitä tulee ”samoihin” ongelmiin, niin kyllä on raportoitu eräiden iPhone-mallien akkujen syttyneen, kuten monien muidenkin puhelinmallien, mutta mistään yhtä laajasta ongelmasta ei ole kyse kuin Note7:n tapauksessa.

   • Opie126

    Voin mututuntumalla heittää että kyllä vaikkapa Huaweit ja muut puhelinmerkit kärtsäilevät ympäri maailmaa jatkuvasti tasaisella tahdilla mutta siitä ei mekkalaa pidetä. Mitä isompi brändi ja volyymit niin sitä isommalla kädellä niitä osoitellaan. Ja mitä tulee siihen kuulokeliitäntä-jupakkaan niin Motorola tais ennemmin jättää kyseisen liitännän pois lippulaivamallistaan, eikä ketään kiinnostanut. Applen tehdessä samoin maalaillaan ahneita piruja seinille.

    • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

     Kyllä niitä akkuja kärtsähtelee ihan tasaisesti kaikissa laitteissa sähkötupakoista radio-ohjattaviin lentokoneisiin ja puhelimiin.
     Eikös juuri mainitsemasi Huawei mainostanut myyneensä 100Milj. puhelinta? Ja näitä Note seiskoja oli myyty, mitä 2-3Milj? Ja tuo akun kärähtäminen tuli jo näin laajasti ilmi näin varhaisessa vaiheessa. Eli kyllä näissä ihan poikkeuksellisen korkea riski on. Mikä lie tilanne olisi vuoden jälkeen, tai tulee olemaan niiden osalta, joita ei palauteta? Aika yksinkertaista matematiikkaa, jos jollekin tapahtumalle on olemassa riski, tapahtuman todennäköisyys kasvaa ajan kuluessa.

 2. JiiPee83

  http://m.mtv.fi/lifestyle/koti/artikkeli/ipod-suunniteltu-hajoamaan-nainko-meita-huijataan/3203030

  Tuo oli aika mielenkiintoinen pätkä joka tuli kerran televisiosta. Kertoi hyvin kuinka apple,samsung ym yritykset ovat suunnitelleet tuotteitaan hajoamaan.

  • Matti#2

   Samppa ei tällä kertaa ihan onnistunut tässä

 3. Matti#2

  Onkohan minun mäkit vialllisia, kun kumpikik pyörii kuin uusi vaikka ovat jo 7v vanhoja. Vain ssd vaihdettu molempiin.

  • Kairaaja

   Nissä ei ole muuta vikaa kun käyttis ja korkea hinta, mutta se oli jo uutena. Ainii ja kenenhän osat siellä sisällä on… hmmm

   • Matti#2

    Mitä vikaa siinä käyttiksessä on? Korkea hinta? Ei ollut imacille paljon kilpailijoita 2011, full hd näyttö ja alumiininen all-in-one rakenne.

    Moni halvempi ja samanhintainen pc ei kyllä kestä lähes uudenveroisena 7:ää vuotta. Kertaakaan ei ole mennyt osx sekaisin eikä ole vaatinut uudelleen asennuksissa.

Tuoreimmat jutut