Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Nyt ollaan tosissaan: Google-puhelinten markkinointiin jopa satoja miljoonia

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Google pohjusti Pixel-julkistusta jo ennakkoonkin ulkomainoksilla.

Google pohjusti Pixel-julkistusta jo ennakkoonkin ulkomainoksilla.

Googlen odotetaan panostavan uusien Pixel-puhelintensa markkinointiin jopa satoja miljoonia dollereita, arvioivat mainosalan johtajat uutistoimisto Reutersille.

Aiemmin Googlen eri valmistajien kanssa yhteistyössä kehittämät Nexus-puhelimet eivät ikinä saaneet taakseen suuria markkinointikampanjoita. Osaltaan tästä syystä niiden myyntiluvut jäivätkin aina vaisuiksi.

Nyt omien puhelimiensa osalta Google näyttäisi kuitenkin todella panostavan markkinointiin. Suuret markkinointipanostukset ovat jo käynnistyneet: tiistain julkistustilaisuuden jälkeen keskiviikkona ja torstaina Google käytti 3,2 miljoonaa dollaria televisiomainontaan Yhdysvalloissa, arvioi tilastointinsa perusteella iSpot.tv. Samoina kahtena päivänä Apple käytti 2,45 miljoonaa ja Samsung 1,4 miljoonaa dollaria.

Google Pixel ja Pixel XL.

Google Pixel ja Pixel XL.

Lisäksi Google on jo panostanut myös laajaan ulko- ja printtimainontaan, myös Yhdysvaltojen ulkopuolella, kuten muun muassa Lontoossa. New Yorkissa Google on myös avaamassa oman pop-up-myymälänsä loppuvuodeksi.

Googlelta ei suostuttu kertomaan tulevien markkinointipanostusten koosta juurikaan, tuotehallinnan johtajan Mario Queirozin kommentoidessa vain kyseessä olevan ”erittäin merkittävä markkinointikampanja”. Queiroz kertoi kuitenkin lisäksi Googlen saattavan ostaa mainosaikaa tulevan kiitospäivän jalkapallo-ottelujen yhteydestä. Näiden yksittäisten mainosten hinta voi olla noin miljoona dollaria kappaleelta.

Googlen itsensä lisäksi myös Pixel-puhelimia ainoana operaattorina Yhdysvalloissa myyvän Verizonin odotetaan tekevän omat merkittävät markkinointipanostuksensa alkaen puhelimen myyntiintulosta 20. lokakuuta kohti joulusesonkia.

Markkinoinnin ohella Google panostanee myynnin kasvattamiseen myös puhelimen jälleenmyyjille tarjottavilla tuilla, joilla erityisesti Android-laitevalmistajien keskuudessa on erittäin suuri rooli osana myynti- ja markkinointibudjetteja.

Google on vahva brändi, mutta sen pitää saada kuluttajat nyt tietoiseksi myös sille uudesta aluevaltauksesta, omista älypuhelimistaan. Googlen onnistuessa lyömään läpi älypuhelimissa, voisi sillä olla suuria vaikutuksia koko mobiilialaan. Googlen mahdollisen nousun on arvioitu olevan pois erityisesti muilta Android-puhelinten valmistajilta.

Suomessa Pixel-puhelinten myyntiintulosta ei vielä tiedetä. Euroopan maista ne saapuvat aluksi nyt vain Yhdistyneeseen kuningaskuntaan (UK) sekä Saksaan.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. SANDY

  Saa nähdä miten onnistuvat, Applen lukemiin Googlen turha haaveilla pääsevänsä vielä noilla pixeleillä

 2. Juhannuspukki

  Ei onnistu. Applen markkinasegmentissä kilpailee yksi firma: apple. Samsung yritti murtautua siihen segmenttiin S5-luurilla josta puuttui muistikorttipaikka yms. ja siitä ei jäänyt paljoa kerrottavaa jälkipolville.

  • applettaja

   Galaxy S6:stako tarkoitat? S6:sta puuttui muistikorttipaikka, mutta se oli paikallaan vielä S5 mallissa.

 3. Liste

  En ainakaan itse osta mitään kulutustavaroita mainosten perusteella. Valinnan ratkaisevat arvostelut ja testeissä pärjääminen.