Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Applen ”avaa liu’uttamalla” -patentti piti sittenkin: Samsung tuomittiin pulittamaan 119,6 miljoonaa dollaria

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Samsung vs. AppleApple ja Samsung ovat käyneet oikeutta patenteista vuosien ajan. Nykyisin pääosin rauhallisissa merkeissä sujuva taisto on saanut jälleen yhden käänteen. Valitustuomioistuin on tuominnut Samsungin sittenkin maksamaan 119,6 miljoonaa dollaria korvauksena Applelle. Oikeuden päätöksestä kertoo uutistoimisto Bloomberg.

Täysi valitustuomioistuimen kokoonpano asetti äänin 8-3 uudelleen voimaan Applen aiemmin saavuttaman päätöksen, jonka mukaan Samsung joutuu korvauksia maksamaan. Näin nyt kumoutui aiempi kolmen tuomarin helmikuinen päätös jättää Apple korvauksitta: tuolloin Applen patenteista kaksi nähtiin pätemättömäksi ja yhtä Samsungin ei nähty rikkoneen. Vastustaneet kolme tuomaria olivat nyt samat kolme, jotka tekivät helmikuun päätöksen. Kaikki muut tuomareista olivat siis heidän kanssaan eri mieltä.

Uusi päätös palauttaa aiemmat, alun perin jo toukokuussa 2014 tuomitut 119,6 miljoonan dollarin korvaukset Samsungilta Applelle voimaan. Lisäksi tuoreen oikeuden päätöksen mukaan korvausten kasvattamistakin pitää vielä harkita, jos Samsung on tarkoituksellisesti rikkonut patenttia. Helmikuun päätös nähtiin nyt vääräksi koska se perustui asioihin, joita ei valituksessa nostettu esiin sekä tietoihin, jotka olivat oikeudenkäynnin pöytäkirjan ulkopuolella.

Applelle korvauksia tuovat patentit liittyvät ”avaa liu’uttamalla” -toimintoon, tekstinsyötön automaattiseen korjaukseen sekä tapaan havaita puhelinnumerot sisällöstä ja tehdä niistä helposti painamalla avattavia linkkejä.

Apple haki alun perin tässä haarassa Samsungilta jopa 2,2 miljardin dollarin korvauksia.

Samsung on jo aiemmin muissa osissa oikeudenkäyntejä tuomittu maksamaan Applelle satoja miljoonia dollareja korvauksia. Prosessit ovat kuitenkin monilta osin vielä kesken.

Applen ja Samsungin patenttitaisto on yhä edelleen jakautunut lukuisiin aktiivisiin oikeusjuttuihin. Ensi viikolla Yhdysvaltojen korkein oikeus käsittelee toista oikeusjuttua, jossa käsitellään Samsungin väitetysti harjoittamaa Applen iPhonen designin kopiointia.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Einari

  Oikein! Kaikki matkivat ja kopioivat edelleen vain Applea siinä kuitenkaan lähellekään onnistumatta. Android on vitsi ja 99% Android puhelinten laadusta samoin.

  Apple on ja pysyy!

  • Henrik1

   Einari.
   Apple on taas asiakkaitaan kohtaan erittäin ahne ja ahneella on yleensä … loppu!!.

   • Jonahan

    Voisitko jollakin tavalla perustella miten tämä erityinen ahneus ilmenee?

  • Toni

   Oliko tämä pila? :D

 2. JiiPee83

  Jokainen valmistaja nykyään kopioi toisiltaan enemmän tai vähemmän. On enään todella vaikea keksiä mitään täysin uutta. Seuraava askel tuntuu olevan että perinteinen sormenjälkinappi katoaa ja tilalle tulee koko ruudun alueella toimiva sormenjälkitunnistus.

 3. SANDY

  Huomaa kuinka ”peloissaan” Yhdysvallat ovat heidän Applekorujensa kanssa kun Samsung puskee väkisin ohi ja samaa oltaisiin voitu odottaa myös huaweilta mutta Jenkki operaattorit kieltäytyivät myymästä Nexus 6p laitteita pelkonaan että Applen markkinaosuus romahtaisi.

  • applettaja

   Millä perusteella väität tuollaista? Samsung myy kyllä hyvin kaikkialla, mutta tuo väitteesi Nexus 6p:stä ei kyllä pidä paikkaansa. Se ei ollut millään tavalla vallankumouksellinen puhelin, eikä se nostanut Huawein tuloja juurikaan missään päin maailmaa, sillä sen tekivät Huawein omat puhelimet. Siitähän onkin jo uutisoitu, kuinka huawein liiketoiminta USA:ssa kärsi itse huawein yhdysvaltalaisten työntekijöiden takia, jotka se on nyt irtisanonut… Ja yhdysvaltojen operaattorit eivät ole mitään erityisiä applefaneja kaikki, niiden kautta esimerkiksi muutamat iPhoneissa olevat naurettavat ”ongelmat” (kuten iP4 antenniongelma tai bandgate) ovat tulleet julkisuuteen. Että se siitä.

 4. abcdef

  Naurettavaa paskaa, mutta juristit hykertelevät poteroissaan kun rahan tuloa ei voi estää.

 5. Appleonpatenttitrolli

  Apple toimii kuin naurettavimmat patenttitrollit. Häpeäisivät edes.

  • applettaja

   Ei kuule taida apple olla ainoa joka tekee tälleen… Samsung ja monet muut ovat myös toimineet aivan samalla tavalla oikeudessa, ja tämä on sitä kuuluisaa yhdysvaltain oikeudenkäyntiä, joka ei rajoitu ainoastaan applen patenttiasioihin.

   • Henrik1

    Applella kun on rahaa ja omaisuutta,niin…pahamaineinen ahneus kasvaa entisestään!!.

  • Jonahan

   Kannattaa tarkistaa mitä termillä patenttitrolli tarkoitetaan, Apple ei siihen sovi ainakaan tämän patentin osalta, koska käytti sitä tuotteessaan.

   Olet siis sitä mieltä, että omia keksintöjä ja designeja ei pitäisi puolustaa. Mikä on ehdottamasi vaihtoehto? Ei patentteja lainkaan, kaikki olisi vapaaasti kopioitavissa? Joku muu malli?

Tuoreimmat jutut