Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Facebook, Microsoft, Google, IBM ja Amazon lyöttäytyivät yhteen tekoälyn kehittämiseksi

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Siri oppii suomea iOS 9.3:ssa.

Tekoälyä käytetään tänä päivänä monessa sovellutuksessa aina Applen Siri-avustajasta Facebook-kuvien kasvotunnistukseen. Lyhyessä ajassa uusia käyttötarkoituksia onkin löytynyt huomattava määrä ja tänä päivänä lähes kaikki suuret teknologiayritykset kehittävät teknologiaa omiin tarpeisiinsa sopivaksi.

Tällä hetkellä suurena kysymyksenä on tekoälyn jatkokehitys ja sille asetettavat rajoitteet sekä suurelle yleisölle tiedottaminen. Isoista teknologiayrityksistä Facebook, Microsoft, Google, IBM ja Amazon ovatkin hiljattain ilmoittaneet lyöttäytyvänsä yhteen ja perustavansa Partnership on Artificial Intelligence to Benefit People and Society -ryhmän.

Uuden ryhmän tarkoituksena on jatkokehittää tekoälyä, luoda eettiset ohjenuorat yrityksille ja kertoa suurelle yleisölle tekoälyn toiminnasta. Tarkoituksena ei ole korvata tai yhdistää yritysten omia kehitysprojekteja, vaan kerääntyä ja käydä läpi tekoälyn kehityksen suurempaa kuvaa. Partnership on Artificial Intelligence to Benefit People and Society on myös voittoa tavoittelematon, joten esimerkiksi suoria kuluttajatuotteita ryhmältä ei kannata odottaa.

Tällä hetkellä silmiinpistävänä asiana on Applen puuttuminen isojen teknologiayritysten ryhmästä ja Microsoftin Eric Horvitz kertoikin The Guardianille toiveestaan nähdä Apple mukana toiminnassa.

”Olemme käyneet keskustelu Applen kanssa, ja tiedän että he ovat innokkaita tästä toiminnasta ja haluaisin henkilökohtaisesti nähdä heidät mukana”, Horvitz kommentoi The Guardianille.

Siri-avustaja on iso apu Apple Watchin käytössä, mutta valitettavasti Siri ei vieläkään osaa suomea.

Applen Siri on ollut yksi ensimmäisistä varteenotettavista avustajista tekoälyn saralla.

Microsoft Cortana The Vergen aiemmin julkaisemassa kuvassa

Microsoftin Cortana esiteltiin vuonna 2014.

 

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut