Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Näin palautat eloon jumiutuneen iPhone 7:n

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

iPhone 7:ssä on uudenlainen kotipainike, minkä vuoksi resetoinnissa hyödynnetään nyt laitteen muita painikkeita.

iPhone 7:ssä on uudenlainen kotipainike, minkä vuoksi resetoinnissa hyödynnetään nyt laitteen muita painikkeita.

Apple on muuttanut iPhone 7 ja iPhone 7 Plus -puhelinmalleissaan aiempaa iPhonen resetointi- ja palautuskäytäntöä.

Syynä muutokselle on uusi kotipainike, joka ei ole enää varsinainen fyysinen painike vaan kosketuksen tunnistava alue. Aiemmin iPhone resetoitiin pitämällä painettuna lukitus- ja kotipainikkeita.

Näin resetoit iPhone 7:n

Resetointi tarkoittaa käytännössä pakotettua uudelleenkäynnistystä. Se voi tulla tarpeeseen laitteen jumittuessa täysin tai antaessa virheilmoituksia.

1. Paina ja pidä alhaalla iPhone 7 ja iPhone 7 Plussan oikealta reunalta löytyvää virta/lukituspainiketta.

2. Samalla paina ja pidä alhaalla myös vasemmalta reunalta löytyvää alempaa, äänenvoimakkuutta normaalisti vähentävää painiketta.

3. Pidä molempia edellä mainittuja painikkeita painettuna, kunnes näytölle ilmestyy Applen omenalogo.

Näin otat käyttöön DFU-tilan iPhone 7:ssä

DFU-tila eli laitteen ohjelmiston päivitystila voi olla tarpeen hankalimpien ongelmien ratkomisessa. Se mahdollistaa ohjelmiston päivittämisen haluttuun versioon tietokoneen avustuksella ja iOS:n palauttamisen muuhun kuin viimeisimpään versioon.

1. Sammuta iPhone 7 / iPhone 7 Plus ja yhdistä se tietokoneeseen kaapelilla.

2. Käynnistä iTunes tietokoneella.

3. Paina ja pidä alhaalla kolmen sekunnin ajan iPhone 7 ja iPhone 7 Plussan oikealta reunalta löytyvää virta/lukituspainiketta.

4. Samalla lukituspainike edelleen alas painettuna, paina ja pidä alhaalla myös vasemmalta reunalta löytyvää alempaa, äänenvoimakkuutta normaalisti vähentävää painiketta. Pidä molempia painikkeita yhtäaikaisesti painettuna 10 sekunnin ajan.

5. Vapauta lukituspainike mutta pidä äänenvoimakkuuspainike painettuna vielä noin 5 sekunnin ajan.

6. iPhone 7:n näytön pitäisi säilyä mustana ja ja ietokoneen näytöllä pitäisi näkyä viesti, joka kertoo palautustilassa havaitusta iPhonesta.

Mikäli edellisten vaiheiden aikana puhelimen näytöllä näkyy Apple-logo tai kehotus kytkeä laite iTunesiin, on ohjeiden suorittaminen epäonnistunut ja se täytyy aloittaa vain alusta uudelleen sammuttamalla iPhone 7.

Onnistuneen DFU-tilan kytkemisen jälkeen iTunesin pitäisi kertoa iPhonen olevan palautustilassa ja tarjota vaihtoehdot päivitysten tarkistamiselle ja palauttamiselle.

Pois DFU-tilan voi kytkeä resetoimalla eli pitämällä lukitus- ja äänenvoimakkuuden vähennys -painikkeita painettuna, kunnes Apple-logo näkyy iPhone 7:n näytöllä.

Toivottavasti näistä vinkeistämme mobiililaitteen käyttöön on apua sinulle. Muut julkaisemamme vinkit löydät ohjesivuiltamme.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut