Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Räjähdysherkkä vai ei? Galaxy Note7:n akusta viestivä seikka vaati erikoisluvan Googlelta

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Jatkossa turvallisen Samsung Galaxy Note7 -puhelimen tunnistaa sen akun varaustasosta kertovan kuvakkeen vihreästä väristä, kuten jo eilen kerroimme.

Mielenkiintoisena yksityiskohtana Note7:ssä tehty ratkaisu vaati erikoisluvan myös Android-käyttöjärjestelmää kehittävältä Googlelta. Nykysääntöjen mukaan näytön yläreunasta löytyvän läpinäkyvän tilapalkin tietojen pitäisi olla valkoisia, jotta ne eivät hukkuisi käyttöliittymän muiden mahdollisesti värikkäiden, kuten vihreiden, taustaelementtien sekaan ja jäisi näkymättä.

Muutos vihreään on luvassa turvallisiin Note7-puhelimiin tulevassa ohjelmistopäivityksessä.

Vihreä akun varaustason kuvake kertoo turvallisesta Note7:stä.

Vihreä akun varaustason kuvake kertoo turvallisesta Note7:stä.

Androidista, Chrome OS:stä ja Google Playsta vastaava Google-johtaja Hiroshi Lockheimer kuitenkin vahvistaa Twitter-viestissään Googlen tehneen yhteistyötä Samsungin kanssa ratkaisun osalta ”erityislaatuisista olosuhteista” johtuen. Lisäksi hän huomauttaa Note7:n vihreän akkuvarauskuvakkeen olevan yhä varustettu valkoisilla reunoilla, mikä takaa yhteensopivuuden säilymisen Android-designissa.

Samsung on nyt myös selventänyt aiempia tietoja turvallisten Galaxy Note7 -puhelinten myyntipakkausmerkintöjen osalta. Kaikki turvalliset Note7-paketit merkitään mustalla neliöllä. Epäselvyyttä asiassa aiheutti aiemmat tiedot sinisellä S-kirjaimella varustetusta merkinnästä, mutta Samsung on nyt kertonut tämän olevan mahdollinen lisämerkintä joissakin tietyissä maissa aina mukana olevan mustan neliön ohella.

Turvallisten Note7-puhelinten myyntipakkauksessa on merkitty mustalla neliöllä.

Jatkossa Note7-puhelinten myyntipakkauksessa on musta neliö merkkinä siitä, että laite on turvallinen.

Lisäksi Galaxy Note7 -puhelinyksilön turvallisuuden voi tarkistaa sen IMEI-sarjanumeron perusteella Samsungin sivuilla.

Suomessa Galaxy Note7 -puhelinten toimitukset asiakkaille eivät ehtineet alkaa ennen myynnin keskeyttämistä ja Samsungin ilmoitusta kaikkien myytyjen 2,5 miljoonan Note7-puhelinten vaihtamisesta akkujen mahdollisen ylikuumenemisen sekä räjähdysvaaran takia.

Turvallisten Galaxy Note7:n toimitusten asiakkaille Suomessa pitäisi alkaa näillä näkymin lokakuun aikana, Samsung on kertonut.

 

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut