Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Moni Applen laite sai tänään päivityksen – iTunesin, watchOS:n ja tvOS:n uudet versiot ladattavissa

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

watchOS + tvOS + macOS + iOS.

watchOS, tvOS ja iOS päivittyivät tänään, macOS viikon kuluttua.

iOS 10:n lisäksi Apple on tänään julkaissut liudan muitakin päivityksiä. Uusia versioita julkaistiin niin Apple Watchin watchOS:stä, Apple TV:n tvOS:stä kuin Mac- ja Windows-tietokoneiden iTunes-ohjelmastakin.

iTunes 12.5.1

Mac- ja Windows-tietokoneille julkaistu iTunes-ohjelman versio 12.5.1 liittyy läheisesti iOS 10:n julkaisuun. iTunes saa päivityksessä täyden tuen iOS 10:lle, kun uusien iPhone 7 -mallien julkaisu on enää vain muutaman päivän päässä. Myös Apple Music -palvelun käyttöliittymää saa uuden, selkeämmän ulkoasun iTunesin uusimmassa versiossa. Lisäksi iTunes saa tuen Siri-ääniavustajalle, kunhan se saapuu macOS Sierra -käyttöjärjestelmän mukana viikon kuluttua, eli 20. syyskuuta.

watchOS 3

Apple Watch -kellon uusin käyttöjärjestelmä on watchOS 3. Se tuo varsin merkittäviä uudistuksia Applen kellon käyttöön. Yksi tärkeimmistä uudistuksista on nopeus. Sovellukset avautuvat aiempaa nopeammin ja sovellukset voivat myös päivittyä taustalla niin, että käyttäjän kaipaamat tiedot ovat tarjolla heti, kun sovellus avataan.

Merkittäviä uudistuksia ovat myös iPhone-tyyliin alalaidasta esiin pyyhkäistävä ohjauskeskus pika-asetuksille sekä sivupainikkeesta esiin tuleva Dock-osio, josta voi selata lempisovelluksia ja niiden tietoja. Myös kellotaulut saavat uutta ilmettä, ja eri kellotaulujen välillä voi liikkua suoraan sivusuunnassa pyyhkäisemällä.

Terveys- ja aktiivisuuspuolella watchOS 3 tuo uuden, hengitys- ja keskittymisharjoituksia tarjoavan sovelluksen ja pyörätuolikäyttäjien tarpeet on otettu huomioon aktiivisuussovellusten uudistuksissa.

tvOS 10

Neljännen sukupolven Apple TV saa uuden version tvOS-käyttöjärjestelmästä. Sen mukana tulee esimerkiksi uusi tumma teema, joka tekee laitteen käytöstä miellyttävämpää hämärässä ympäristössä. Siri-avustaja on sitä tukevilla kielillä saanut paljon uusia toimintoja, mutta valitettavasti Apple TV:n Siri ei Suomessa ole vielä käytössä.

Apple Music ja Kuvat-sovellus saavat tvOS 10:ssä uutta ilmettä ja iOS 10:stä tuttu kuvien Muistot-osio saapuu myös Apple TV:lle. Sovellusten (eli ”appien”, kuten Apple niitä nykyään kutsuu) automaattiset lataukset tulevat tvOS 10:n mukana, eli kun käyttäjä asentaa jonkin sovelluksen iPhonelleen tai iPadilleen, saman sovelluksen tvOS-versio voidaan automaattisesti asentaa Apple TV:lle.

Jo aiemmin Apple julkaisi iOS-laitteille tarkoitetun kaukosäädinsovelluksen, josta löytyvät samat toiminnot kuin Apple TV:n kaukosäätimestäkin, minkä lisäksi tekstin syöttäminen Apple TV:lle onnistuu näppärästi iOS-laitteen näppäimistöä käyttäen. tvOS 10 vie tämän vielä hieman pidemmälle, eli kun Apple TV havaitsee, että käyttäjä syöttää tekstiä kaukosäätimellä, ja lähettyvillä on samaa Apple ID -tunnusta käyttävä iPhone tai iPad, tarjoutuu käyttäjälle mahdollisuus syöttää tekstiä iOS-laitteella, vaikkei kaukosäädinsovellusta olisikaan asennettuna.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut