Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Jollaan päivitys – tällaisia uudistuksia tuo Aurajoki

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Aurajoki on uusin Sailfish OS -päivitys.

Aurajoki on uusin Sailfish OS -päivitys.

Jolla on nyt julkaissut Sailfish OS -käyttöjärjestelmästään Aurajoki-nimeä kantavan päivityksen kaikille käyttäjille.

Jolla kuvailee korusanoin, kuinka he ovat nyt siirtyneet aiemmista järvien nimistä jokien nimiin Sailfish-päivitysten tunnuksina sillä päivitysten nimiin haluttiin lisää liikettä. Oli miten oli, ainakin turkulaisille viimeisimmän Sailfish-päivityksen nimi on helppo nyt muistaa.

Jollan mukaan Aurajoki-päivitys on sen suurimpia julkaisuja pitkään aikaan.

Päivityksen uudistuksia ovat:

 • Galleriassa tuetaan varmuuskopiointia Dropboxiin ja OneDriveen. Galleriassa voi tarkastella näiden pilvipalvelujen sisältämiä albumeja omissa kansioissaan. Pilveen jakaminen tapahtuu toistaiseksi yksi kohde kerrallaan.
 • Asetuksissa varmuuskopiointikokemusta on myös yksinkertaistetu. Paikallisesti tallennetun kalenterinkin voi nyt varmuuskopioida. Varmuuskopioiden palauttaminen tulee mahdolliseksi vasta seuraavassa päivitysversiossa, Jolla kertoo. Varmuuskopiot voi tallentaa pilveen, OneDriveen tai Dropboxiin, tai muistikortille.
 • Selaimessa muista sovelluksista avatut linkit avautuvat nyt uusina välilehtinä.
 • Kamerassa kuvausvaloa voidaan nyt käyttää videota kuvatessa ja kameran käynnistymisaikaa on parannettu.
 • Ihmiset-sovelluksessa voi nyt poistaa ja jakaa useita yhteystietoja yhdellä kerralla.
 • Viesteissä näkee nyt jäljellä olevan merkkimäärän SMS-tekstiviesteissä sekä MMS-multimediaviestien lataamisen etenemisen.
 • Lisäksi nyt on mahdollista ottaa kuvankaappaus pitämällä äänenvoimakkuuden nosto- ja laskupainikkeita painettuna 0,5 sekunnin ajan.

Lisäksi uudemmassa Jolla C:nä ja Intex Aqua Fishinä myytävässä puhelimessa Aurajoki-päivitys tuo vielä muutamia lisäkorjauksia ja -parannuksia. Näiden osalta LTE-yhteyksiin on tuotu korjaus ja puhelimet tukevat nyt kaikkia mukana olevia LTE-taajuuksia. Kahden SIM-kortin käyttö on nyt myös saumattomasti ja natiivisti osa käyttöjärjestelmää. Datayhteyksille ja puhelintoiminnoille voi valita oletus-SIM-kortin tai puhelintoimintojen voi edellyttää kysyvän aina ennen puhelua tai tekstaria kummalla SIMillä sen haluaa lähetettävän. Lisäksi on vielä lisätty tuki Mozilla-sijaintipalvelulle, joka avustaa paikannusta Wi-Fi- ja matkapuhelinverkkotietojen perusteella.

Lisäksi mukana on on luonnollisesti runsaasti virhekorjauksia ja toimivuusparannuksia kautta linjan.

Päivittäminen onnistuu asetusvalikon kautta normaaliin tapaan. Jolla antaa päivitykseen myös ohjeet sivuillaan. Päivitys on asennettavissa niin alkuperäiselle Jolla-puhelimelle, Jolla Tabletille kuin Jolla C:lle ja Intex Aqua Fishille.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. juujika

  Jotenkin noi uudistukset vaikuttavat aika heppoisilta…
  Aurajokisinappi, se on kyl hyvää. Siitä kait tuo nimikin tulee.

Tuoreimmat jutut