Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Ensitestissä Samsung Gear S3 – ominaisuuksia vaikka muille jakaa

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

20160831_180053

Älykelloja on nähty markkinoilla jo useamman vuoden ajan, mutta varsinainen läpimurto on antanut odottaa itseään. Myyntimäärissä älykellot ovat edelleen kaukana älypuhelimista, vaikka edistystä on tapahtunut vuosi vuodelta. Samsungin kohdalla Gear S3 on jo kolmas malli omassa sarjassaan ja kysymys kuuluukin, onko Gear S3 vihdoin se älykello, joka vetoaa suurempaan yleisöön.

Näkökulmasta riippuen Gear S3:n voi nähdä lähes kaiken sisältävänä teknologiatuotteena tai älykellona, joka ei kunnolla tiedä mihin suuntaan on menossa. Pelkästään ominaisuuslistaa tarkastellessa Samsung on mahduttanut kellon sisään valtavan määrän tekniikkaa. Puhelimen tapaan Gear S3:lla voi soittaa puheluita, käyttää navigointia, kuunnella Spotifyita ja seurata sosiaalista mediaa. Lisäksi kello näyttää ilmanpaineen, mittaa ilmanalaa (korkeutta), seuraa syketty ja kertoo täsmäsään.

20160831_192751

Gear S3 näyttää tietoja muun muassa säästä, ilmanpaineesta ja ilmanalasta.

Riippuu pitkälti käyttötarkoituksesta, mitkä kellon ominaisuudet nousevat käytännöllisiksi, mutta Samsungin omassa esittelytilaisuudessa erityisesti terveys- ja kuntosovellutuksissa olivat esillä. Tätä tukee myös Gear S3:n IP68-kestävyysluokitus, joka tarkoittaa, että kellon voi ottaa mukaan vaikkapa uintireissulle, eikä pienien kolhujen pitäisi saada laitetta hajalle. Jälkimmäisessä auttaa myös Corningin uusi Gorilla Glass SR+, jonka pitäisi tarjota kellolasille aiempaa parempaa suojaa.

Kestävän rakenteen lisäksi Gear S3 on selvästi edeltäjiään kookkaampi. Verrattuna esimerkiksi Gear S2:een tai Withingsin Activité-kelloon, on Gear S3 ulkomuodoltaan kaukana sirosta. Varsinkaan naisostajakunnassa kellon jämäkkä olemus ei välttämättä herätä hurraahuutoja, vaikka pienenä lohdutuksena kello ei tunnu kädessä yhtä raskaalta kuin näyttää kuvissa ja istuu varmasti isompaankin ranteeseen.

20160831_192404

Verrattuna Withings Activité Steeliin, on Gear S3 selvästi kookkaampi. Samsung tarjoaa kellolle kuitenkin runsaasti kustomointivaraa.

Jos kellon vakioulkomuoto ei silmää miellytä, tarjoaa Samsung ison liudan vaihdettavia rannehihnoja, minkä lisäksi kellotauluja voi kustomoida lähes loputtomasti. Rannehihnojen osalta hatun noston arvoinen suoritus on tavallisissa hihnoissa pidättäytyminen. Toisin kuin esimerkiksi Apple Watch, ei Gear S3 tarvitse erikoishihnaa, vaan toimii hyvin normaaleilla kellokaupoista saatavilla hihnoilla. Tämä tuo kelloon paitsi kustomointivaraa, helpottaa myös kuluttajan mahdollisuuksia kellohihnan vaihtamiseen.

20160831_182527

Vaihdettavat hihnat olivat yksi Samsungin tilaisuuden pääanneista.

20160831_192426

Poiketen monista kilpailijoista, voi Gear S3:n kanssa käyttää tavallisia kellohihnoja.

Rannehihnojen lisäksi myös itse Gear S3 on saatavilla kahtena eri versiona. Perinteisempää designia kaipaaville Samsung tarjoaa Gear S3 classicin ja sporttisempaa olemusta haluavilla Gear S3 frontierin. Molemmat mallit tulevat myyntiin samalla 399 euron hinnalla ja ovat kooltaan identtiset. Designissa suurimpana erona ovat kellon sivusta löytyvät valintapainikkeet, jotka frontierissa mukailevat älypuhelinten littanapainikkeita ja classicissa perinteisten kellojen ympyräpainikkeita.

20160831_192826

Kuvassa vasemmalla Gear S3 frontier ja oikealla Gear S3 classic.

Näillä näkymin Gear 3:a voi odottaa Suomessa kauppoihin lokakuun aikana. Vielä toistaiseksi kelloon liittyy useita kysymyksiä, kuten se, miten Samsung saa sovelluskehittäjät innostumaan omasta Tizen-käyttöjärjestelmästään. Myös lähimaksamisen laajentuminen Suomen markkinoille on vielä pitkälti auki. Tulevat vuodet näyttävät tarkemmin älykellojen suunnan, mutta toistaiseksi kellot ovat enemmän tai vähemmän kokeiluasteella. Joka tapauksessa Gear S3 on mielenkiintoinen uutuus.

20160831_192632

Kilpailijoista poiketen Gear S3:n valikoita voi selata näytönreunusta pyörittämällä. Idea esiteltiin jo Gear S2:ssa ja se toimii yllättävän hyvin.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. LaDeX

  ”Poiketen monista kilpailijoista ja Gear S2:sta, voi Gear S3:n kanssa käyttää tavallisia kellohihnoja.”

  S2 Classic käyttää standardeja 20mm rannekkeita.

  Mitä tuohon sovellusvalikoimaan tulee niin ei ole vieläkään auennut itselle että mitä sellaisia sovelluksia kelloon nyt sitten pitää saada mitä siinä ei jo valmiina ominaisuuksina ole?

  • Erik Österman

   Kiitos korjauksesta. Päivitetty nyt myös kuvatekstiin.

   Mitä tulee sovellusvalikoimaan, niin tämähän nyt on ikuisuuskysymys. Toisille riittää, että kellosta näkee pelkän ajan, ja toiset haluavat kaikki sovellukset Pokemon Gosta Angry Birdsiin.

 2. Tobias

  Tuttu tehtaanedustaja Shenzhenistä kommentoi oman tehtaansa kelloja näin:”Nämä kellot ovat hyviä, mutta jos tarjoamme niitä Aasian markkinoille se on kuin yrittäisi myydä 46 numeron kenkiä, käyttäjiä löytyy vähän. Teillä pohjoisen pojilla on paksummat ranteet, tässä olisi sinulle selvä rahantekomahdollisuus”. Tuossa Samsung kellossa on sama rajoitus, nuorille naisille se on kuin herätyskello köytettynä ranteeseen ja vasta miehisen miehen ranteessa se näyttää jokseenkin sopusuhtaiselta.

  Pyöriälle näytölle ei älykellossa ole mitään muita perusteita kuin tuttu muoto, se vaan tekee kellosta epäkäytännöllisen jota on vastaavasti hankala myydä.

  • LaDeX

   Kyllä se pyöreä näyttö on paljon helpompi myydä kellossa kuin nelikulmainen. Isoin asia mitä ensimmäisistä älykelloista porattiin (turhake-statuksen lisäksi).

   • Tobias

    Kuitenkin Apple Watch on älykellojen ykkönen ja muutenkin kakkonen heti Rolexin jälkeen, mut teeskentelevät myyvänsä kelloja.

    Monet eivät pidä kellossa varsinaista kellonäyttöä päällä. Sama älypuhelimessa, kukaan ei taida pitää etusivulla auki puhelin äpsiä koko ajan. Kellonaika on yleensä toisarvoista tietoa verrattuna mitä muuta hyödyllistä kellosta pitää katsoa ja ajalle riittää siten yksi nurkka ja muutama numero. Miksi sitten tehdä kellosta pyöreä, pitäiskö kännykkäkin olla pyöreänäyttöinen?

    • Kellokalle

     Tällainen ”ykkönen” on ranteessa. Akku kestää vuorokauden, parannusta ei ole luvassa uudessakaan versiossa. Mikäli Samsung saa kellonsa toimimaan myös iPhonen kanssa, kuten huhutaan, menee Samsungin uutuus välittömästi hankintalistalle.

 3. Jani K.

  Toivottavasti saamme myös tuon Frontier mallin Suomeen.
  Tällä hetkellä mikään operaattori ei vaan ilmoita tuotteistuksessa olevan e-sim mahdollisuutta.

  Toki löysin Telia Companyn ilmoituksen

  2016-05-25
  The eSIM is finally here and Telia customers are among the first to be offered the opportunity to purchase a device fitted with this new SIM technology. The first device in the world fitted with the eSIM, the Samsung Gear S2 classic 3G, went on sale by OneCall in Norway on May 10, while in the Baltics, Telia Eesti will start selling the device mid-June.

  Liekö Soneralla sitten myös tarkoitus tuo tuoda. Toivottavasti. Joka tapauksessa haluaisin itse tuon Frontierin ulkonäöllisistä seikoista esim napit ovat jotenkin mielyttävämmät.

  • LaDeX

   Yksikään operaattori Suomessa ei tue eSIMiä.

Tuoreimmat jutut