Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Apple ryhtyy siivoamaan sovelluskauppaansa

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Apple App Store

Syyskuun 7. päivänä nähdään uudet iPhonet, mutta samana päivänä Apple aloittaa myös sen App Store -sovelluskaupan siivoamisen. Yhtiö haluaa päästä eroon vanhoista ja toimimattomista sovelluksista, kertoo TechCrunch.

Apple on lähestynyt sovelluskehittäjiä sähköpostilla, jossa se kertoo alkavasta sovelluskaupan siivoamisesta. Sovellukset, jotka eivät enää toimi tai joita ei ole päivitetty pitkään aikaan, tullaan poistamaan sovelluskaupasta.

Jos sovellus kaatuu heti käynnistettäessä, se poistetaan välittömästi. Muissa tapauksissa kehittäjälle lähetetään viesti, ja jos sovellusta ei 30 päivän kuluessa päivitetä, se poistetaan App Storesta. Sovelluksen nimi kuitenkin jätetään kehittäjän tilille, eli päivitetyn version voi myöhemmin toimittaa uudelleen sovelluskauppaan, eivätkä kilpailijat pääse sovellusten nimiä itselleen kaappaamaan.

Apple App Store

Monien sovellusten nimissä on silkkaa sontaa, jotta sovellukset näkyisivät hakutuloksissa useammin. Spämminimistä halutaan päästä eroon.

Sen lisäksi, että Apple ryhtyy siivoamaan vanhoja sovelluksia, se uudistaa myös sovellusten nimeämistä koskevia sääntöjä. Hakukoneoptimoinnin vuoksi monet kehittäjät ovat lisänneet sovellustensa nimiin paljon turhaa, mutta tästä halutaan päästä eroon. Niinpä jatkossa sovellusten nimien on oltava alle 50 merkkiä pitkiä.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut