Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Pyöräilyä ja melontaa virtuaalilaseilla – Samsung esitteli tuotteitaan IFA:ssa

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Samsung kyltti logo

Berliinin IFA-messuilla Samsungin tilaisuus on juuri alkamaisillaan. Ennen tilaisuutta Samsung tarjosi lehdistölle kuitenkin katsauksen virtuaalitodellisuuden sovellutuksiin simuloimalla muun muassa pyöräilyä, melontaa ja vuoristorataa Gear-virtuaalilaseilla.

Gear-lasien lähtökohta on varsin yksinkertainen. Virtuaalilasien runkoon kiinnitetään älypuhelin ja tämän jälkeen lasit ovat valmiita käytettäväksi. Kotona laseilla voi katsoa esimerkiksi 360 asteen YouTube-videoita tai seurata live-tapahtumia, joista nauhoitetaan 360 asteen videoita. Toki lasit kelpaavat myös pelaamiseen.

Samsungin messupisteillä virtuaalikokemus vietiin astetta pidemmälle ja laseja pystyi testaamaan erillisten pyöräilytelineiden ja liikkuvien penkkien kera. 360 asteen videot yhdistettynä penkkien ja pyörätelineiden synnyttämään liikkeseen tarjosikin varsin autenttisen kokemuksen. Kotioloissa vastaavat lisälaitteet eivät kuitenkaan ole käytännöllisiä, joten tältä osin tarjonta keskittyi enemmän teknologiademoihin kuin varsinaisiin kuluttajatuotteisiin.

Pelkästään demoamiseen virtuaalitodellisuus ei kuitenkaan tulevaisuudessa ole jäämässä, vaan esimerkiksi urheilutapahtumista voi odottaa jatkossa entistä enemmän 360 asteen materiaalia. Lisäksi muilta aloilta, kuten esimerkiksi kiinteistövälitykseltä, voidaan odottaa enemmän VR-videoita liittyen asuntojen ja asuinalueiden esittelyyn.

Alla kuvia Samsungin tilaisuudesta:

20160831_170249

Ennen lehdistötilaisuuden alkua Samsung esitteli muun muassa Gear-virtuaalilasejaan. Kuvassa pyöräilyä virtuaalilasit päässä.

20160831_170426

Pyöräilyn lisäksi Gear VR Theateria esiteltiin myös vuoristoratasimulaattorilla.

 

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut