Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Arvostelussa Samsungin lippulaiva Galaxy Note7 – paljon kaikkea hienossa paketissa, mutta hurjalla hinnalla

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Samsung Galaxy Note7

Samsungin syksyn lippulaivapuhelin on Galaxy Note7, ensimmäinen uusi Note-malli Euroopassa kahteen vuoteen. Viime vuonna Note5 suuntasi muille markkinoille, mutta täällä yhtiö myi vain samaan aikaan esiteltyä Galaxy S6 edge+ -mallia. Tuo malli oli sinänsä varsin hyvä laite, mutta jätti monet Note-sarjan ystävät kylmiksi, etupäässä puuttumaan jääneen S Pen -kynän vuoksi. Nyt Samsungin stylus-puhelin on tehnyt paluun ja mukana on parhaita paloja niin Note-sarjasta kuin Edge-malleistakin.

Mistä on Note7 tehty?

Galaxy Note7 pohjautuu hyvin paljon keväällä julkaistuihin Galaxy S7 -malleihin. Yhteistä ovat muun muassa kamerat, järjestelmäpiiri ja RAM-muisti. Tallennustilaa Notessa on enemmän ja näyttö on isompi kuin kummassakaan S7-mallissa. Tosin Noten 5,7-tuumainen näyttö on läpimitaltaan vain 0,2 tuumaa isompi kuin S7 edgen näyttö, joten ero ei ole suuri.

Samsung Galaxy Note7

Merkittävin ominaisuus Note7:ssä on tietysti sen S Pen -ohjauskynä, mutta palataan siihen hieman tuonnempana. Ensin verrataan vielä Note7:ää S7-malleihin. Aivan kuten kevään S7-huippupuhelimissa, myös Notessa speksilista on pitkä, eikä paljoa jätä toivomisen varaa.

Samsung Galaxy Note7:

 • Android 6.0.1 Marshmallow -käyttöjärjestelmä esiasennettuna
 • 5,7 tuuman sivuille hieman kaartuva Super AMOLED -näyttö 2560×1440 pikselillä
 • Corning Gorilla Glass 5 -lasipaneelit edessä ja takana
 • S Pen -kynä 4 096 tason paineentunnistuksella
 • Iirisskanneri
 • Sormenjälkitunnistin
 • 12 megapikselin Dual Pixel -takakamera optisella kuvanvakaimella ja f/1,7-aukolla, 4K-videokuvaus
 • 5 megapikselin etukamera f/1,7-aukolla
 • Kahdeksanytimisen suorittimen sisältävä 64-bittinen järjestelmäpiiri, neljä 2,3 gigahertsin ydintä ja neljä 1,6 gigahertsin ydintä
 • 4 gigatavua LPDDR4 RAM-muistia
 • 64 gigatavua sisäistä UFS 2.0 -tallennusmuistia
 • microSD-muistikorttipaikka enintään 256 gigatavun muistikorteille
 • IP68-luokiteltu pölyn- ja vedenkestävyys
 • USB-C-liitäntä
 • 3 500 milliampeeritunnin akku
 • Tuki pikalataukselle langallisena ja langattomana
 • Mitat 153,5 x 73,9 x 7,9 millimetriä
 • Paino 169 grammaa
 • Värivaihtoehdot Black Onyx, Blue Coral ja Silver Titanium
 • Suositushinta 879 euroa

Miltä se sitten näyttää ja tuntuu?

Viime vuonna Samsung onnistui jo Galaxy S6 -malliensa kanssa varsin hyvin, mutta tuolloin aiempien huippu-Galaxyjen ystävät saattoivat jäädä kaipaamaan esimerkiksi muistikorttipaikkaa tai vedenkestävyyttä. Tänä vuonna molemmat ominaisuudet ovat tehneet paluun S7-malleihin ja nyt myös Note7:ään.

Samsung Galaxy Note7

Paitsi tekniikan, myös muotoilun osalta Note7:ssä on S7-malleista tuttuja piirteitä. Note on kuitenkin muotoiltu symmetriseksi niin, että sekä etu- että takaosan lasipaneelit kaareutuvat reunoiltaan. Note7 on varsin miellyttävä kädessä ja näytön kokoon nähden laite on hyvin siro. Lisäksi S7 edgessä vaivaksi muodostuneet edge-näytön haamukosketukset eivät Notea testijaksolla vaivanneet. Tähän luultavasti auttoivat paitsi takaosan kaareva muotoilu, myös varsin kapeat edge-reunat. Näyttö ei nimittäin kierry kovinkaan pitkälle laitteen sivuille.

Ohjelmistopuolella Note7 on saanut ilmeeltään hieman uudistuneen käyttöliittymän, jossa on varsin selkeä Samsung-olemus, eikä se juurikaan vastaa Googlen Material Design -ilmettä. Käyttöliittymä on selkeä ja siisti, mutta ei vastaa monissa kolmannen osapuolen sovelluksissa käytettyä Material Designia, mikä voi tehdä kokonaisuudesta hieman sekavan.

Samsung Galaxy Note7

Note7 on ensimmäinen USB-C -liitäntää käyttävä Galaxy-puhelin. Mukana toimitetaan sovitin vanhoille micro-USB -johdoille sekä USB-OTG -sovitin, jolla voi siirtää sisältöä vanhasta puhelimesta uuteen Note7:ään.

Myös kamerasovelluksen käyttöliittymä on uudistunut ja etu- ja takakameroiden sekä eri kuvaustilojen välillä pääsee liikkumaan aiempaa näppärämmin. Lisäksi Edge-malleista tutut reunanäytön sovellukset ja pikavalinnat löytyvät myös Note7:stä, mutta niille on edelleenkin hieman vaikea keksiä oikeaa käytännön merkitystä.

Edellä tuli jo mainittua kameran käyttöliittymä, jonka Samsung uudisti Note7:ään. Muuten kamerat ovat täysin samanlaiset kuin Galaxy S7 -malleissa, joten kuvanlaatu on edelleen mainio, kuvaus onnistuu vähässäkin valossa hyvin ja erityisesti takakameran nopeus on ensiluokkainen.

Näyttö Note7:ssä on läpimitaltaan 5,7 tuumaa ja tarkkuudeltaan QHD, eli 2560 x 1440 pikseliä. Näytön tarkkuus on erinomainen ja väritoisto sekä kirkkaus ehdotonta huippua. Samsung hehkuttaakin Note7:n olevan ensimmäinen mobiili-HDR -yhteensopiva älypuhelin, eli näytön kirkkaus ja väritoisto riittävät korkean dynamiikan materiaalin toistoon. DisplayMate totesi näytön olevan parasta, mitä älypuhelimissa on nähty, ja tuohon lausuntoon on helppo yhtyä.

Samsung Galaxy Note7

Note7 ja S Pen ovat vedenkestäviä, ja S Pen -kynällä onnistuu puhelimen käyttö ja esimerkiksi kuvien ottaminen myös veden alla.

Akkukesto Note7:ssä ei aiheuttanut kulmakarvojen kohottelua. Tuttuun tapaan isoon puhelimeen mahtuu iso akku, eli peruskäytössä virtaa riitti mainiosti koko päiväksi. S7 edgeen verrattuna Notessa on kuitenkin hieman pienempi akku ja isompi näyttö, joten myös akkukesto on jonkin verran huonompi. Note7:n akkukestoa ei siis voi varsinaisesti moittia, muttei kehuakaan. Positiivista on, että laite tukee varsin nopeaa pikalatausta niin langallisesti kuin langattomastikin, kunhan käytössä on yhteensopiva laturi.

Mikä ihmeen S Pen?

Selkeästi tunnusomaisin piirre kaikille Note-sarjan laitteille on ollut S Pen -ohjauskynä. Note7:ään Samsung on jälleen kehitellyt entistäkin paremman kynän. Kuten Samsung puhelimen esittelyn yhteydessäkin hehkutti, piirtäminen ja kirjoittaminen kynällä tuntui varsin luonnolliselta.

Samsung Galaxy Note7

Note7 oli ensimmäinen Note-sarjan laite, jota olen perusteellisemmin käyttänyt, ja aloin nopeasti ymmärtää sen viehätystä. Styluksen tarkoitus ei ole korvata sormea kosketusnäytön peruskäytössä, mutta kirjoittaminen ja piirtäminen sujuvat kynällä huomattavasti sormea tarkemmin. Painalluksen voimakkuuden sekä kynän asennon tunnistuksen ansiosta kynällä voi piirtää ja maalata esimerkiksi öljy- tai vesivärejä jäljitellen. Kun mukaan lasketaan vielä kynän erikoistoiminnot, kuten sisällön valinta näytöltä, vieraan kielen kääntäminen tai näytön zoomaus, käy hyvin selväksi, miksi Note7 on aivan omassa luokassaan muihin isoihin puhelimiin verrattuna.

Kynässä piilee myös yksi laitteen heikkouksista. Kynä itsessään on nimittäin muovia, ja tuntuu hauraalta. Lähes 900 euron puhelimeen toivoisi tukevampaa, alumiinista kynää. Lisäksi kynä mielestäni kaipaisi omaa kotipainiketta, sillä tuntuu hölmöltä joutua painamaan kotipainiketta sormella, jos muuten ohjaa puhelinta kynällä. Kotinäppäin on sen verran jäykkä, ettei sitä tee mieli painaa heppoisella muovikynällä.

Note7 lukee sormia ja silmiä

Mielenkiintoinen uutuus Note7:ssä on iirisskanneri. Note7 on ensimmäinen iirisskannerilla varustettu Galaxy-puhelin, vaikka iirisskannereita muutamissa muissa puhelimissa ja tableteissa onkin jo aiemmin nähty. Perusidea on vastaava kuin esimerkiksi Microsoftin Lumia 950 -malleissa, joskin Note7:ssä skanneri toimii nopeammin.

Arkikäytössä ei iirisskanneri tunnu erityisen kätevältä korvaajalta nopealle sormenjälkitunnistimelle, mutta esimerkiksi käsineitä käytettäessä se voi säästää käsineiden riisumisen vaivan. Samsung myös varoittaa, että kirkas auringonpaiste, silmälasit tai piilolinssit saattavat haitata skannerin toimintaa, ja ainakin itselläni silmälasit tuntuivat todella olevan haitta skannerin käytölle.

Samsung Galaxy Note7

Positiivisena seikkana Note7 antaa mahdollisuuden käyttää useita erilaisia tunnistautumisia, eli käytössä voivat olla sekä sormenjälki, iirisskannaus että salasana, pääsykoodi tai kuvio. Millä tahansa kolmesta vaihtoehdosta voi avata puhelimen lukituksen. Eri sovelluksissa pisimmälle pääsee sormenjäljen kanssa, sillä monet kolmannen osapuolen sovellukset tukevat sormenjälkiä, mutta iirisskannaus toimii vain joissain Samsungin omissa sovelluksissa.

Note007 – erittäin salainen

Lukituksiin liittyen Note7 luonnollisestikin tukee myös Samsung Knoxia, työkäyttöön tarkoitettua tietoturvaratkaisua, jolla työtiedot ja henkilökohtaiset tiedot saa pidettyä visusti erillään. Mukavana uutuutena Note7:ssä on ikään kuin kuluttajaversio Knoxista, eli erillinen Secure Folder -kansio, johon voi tallentaa sovelluksia ja tiedostoja, jotka pysyvät erillään laitteen muista tiedoista.

Secure Folder -kansion toteutus on mukavan yksinkertainen ja käyttömahdollisuudet lähes rajattomat. Yksinkertaisimmillaan sinne voi esimerkiksi tallentaa puolison alastonkuvat, joiden ei halua vahingossakaan päätyvän väärään osoitteeseen, mutta sinne voi myös asentaa sovelluksia, jotka eivät ole tekemisissä kansion ulkopuolelle asennettujen sovellusten ja käyttäjätilien kanssa.

Samsung Galaxy Note7

Secure Folder -kansioon voi esimerkiksi asettaa erillistä Google-tiliä käyttävän Gmailin vaikkapa sivutoimisen yrittäjän tarpeisiin, tai Chrome-selaimen joululahjaostoksia varten niin, etteivät muut perheenjäsenet pääse tilauslistoja kurkkimaan. Jos Note7:n omistava isä tai äiti tykkää pelata samoja pelejä kuin perheen jälkikasvu, voi puhelimen omistaja asentaa omat Clash of Clansinsa ja Angry Birdsinsä Secure Folder -kansioon, jolloin pelit käyttävät eri pelitilejä. Secure Folder -kansion voi halutessaan piilottaa ja suojata iirisskannerin tai sormenjäljen avulla, jolloin vaikkapa juuri muut perheenjäsenet eivät siihen käsiksi pääse.

No kannattaako?

Yhteenvetona voisi todeta, että Samsung Galaxy Note7 on kertakaikkisen erinomainen puhelin. Note7 on kohtuullisen helppo ottaa käyttöön, eikä esimerkiksi yksinkertaisten muistiinpanojen tekeminen kynällä vaadi paljoakaan. Hieman harrastuneisuutta ja harjoittelua kuitenkin vaaditaan, jos laitteesta haluaa saada kaiken irti, mutta vastaavasti kunnon teknofiilillä todella riittää tekemistä ja mahdollisuuksia Note7:n kanssa.

Samsung Galaxy Note7

Merkittävin heikkous Note7:llä on sen hinta. Lähes 900 euroa puhelimesta on todella paljon. Monista Note7:n ominaisuuksista pääsee nauttimaan myös edullisempien Galaxy S7 -mallien kanssa, ja esimerkiksi juuri Galaxy S7 -malliin hintaeroa syntyykin jo 180 euroa. Sen sijaan S7 edge -malliin eroa on vain 80 euroa, ja tuolla rahalla Note tarjoaa S Pen -kynän, enemmän tallennustilaa ja isomman näytön. Samoin Note7 tuntuu kädessä mukavammalta kuin S7 edge. Oma valintani olisi Note7.

Jos käyttäjä haluaa vain parasta ja on esimerkiksi aiemmin jo mieltynyt Note-sarjan laitteisiin, Note7 ei ole vaikeakaan valinta.

Päivitetty 9.10.2016 klo 22.40: Vaikuttaa siltä, ettei Galaxy Note7 ole turvallinen laite, joten suosittelemme välttämään sen ennakkotilaamista tai ostamista, ennen kuin laitteen turvallisuudesta voidaan olla varmoja.

 

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. pyärämiäs

  nii se hinta! oiski jottain kuurensaran paikkeilla, niin olisi valinta päätynyt hankintaan. ny pittää kattoo miten hinta vakiintuu tuas vuoren vaihteen tianoil. kuiteskin note kolomone pelittää hyvin viälä.

 2. Vili

  ”Arkikäytössä ei iirisskanneri tunnu erityisen kätevältä korvaajalta nopealle sormenjälkitunnistimelle, mutta esimerkiksi käsineitä käytettäessä se voi säästää käsineiden riisumisen vaivan.”

  Toimiiko note 7 näyttö hanskojen kanssa vai?

  • Viipuri

   Kosketusnäyttöhanskat on olemassa myös. En ole ihan varma toimiiko työmiehen hanskat tollasella näytöllä.. :D

  • Janne Laakso

   Ei toimi kosketusnäyttö tavallisilla käsineillä, mutta tuo S Pen mahdollistaa laitteen käytön tumput kädessä.

   • Vili

    Eli siis hanskat kädessä Irisskannerin käyttö säästää hanskojen poisoton vaivan, kunhan otat vaan kynän ensin esiin, että saa aktivoitua Irisskannerin. Tiedä nyt sitten kummasta on isompi vaiva.

    • päk

     Omalla kohalla tulee mieleen seisominen pakkasessa tumput kädessä, kyllä luultavasti tulee se kynä otettua esiin joka tapauksessa.

     Iirisskanneri on kätevin ainoastaan niissä tapauksissa kun sormenjälki ei toimi eli myös märillä käsillä, ja silloin sama juttu, kynää on käytettävä kun märkänä ei näyttöä pysty sohimaan muutenkaan luotettavasti. Molemmat on poikkeustilanteita ja iirisskanneri on lähinnä ”ihan kiva”, ei mikään mullistava tarpeellinen ominaisuus.

 3. Phablet

  Komee laite. Raaskis vaan ostaa. Tuo kotinäppäin jaksaa ihmetyttää… Mitä napilla tekee? Oneplus 3:ssakaan ei oo enää nappia joka siis painuisi. Note 3 nöyttö toimii normi villasormikkailla. Tiedä tuota sitten.

  • Vili

   Kotinäppäin, mitä sillä tekee? No se on paras paikka sormenjälkitunnistimelle niin kauan kunnes se saadaan näytön sisään.

   • Phablet

    Joojoo. Sillä kohdalla se on myls oneplus 3:ssa. Tarkoitinkin painettavaa nappia! Jos ymmärsit luettua?

    • Vili

     En tiennytkään, että oneplus3:ssa on kotinapissa sormenjälkitunnistin, tottunut siihen, että android laitteissa se tungetaan jonnekin luurin taakse tai muualle samsungia lukuunottamatta.

     Omasta mielestä fyysinen kotinappi on kyllä varsin mukava, mutta tiedä sitten mikä Samsungin syy on. Syitä voi olla monia.

   • Phablet

    Huaweissa on puhelimen takana joka taas mielestäni hyvä paikka joissakin tapauksissa. Edessäkin etunsa. Mutta mikä on paras paikka? Makuasioita? Onko Samsung note7 tämän hetken paras puhelin? Makuasioita?

  • Janne Laakso

   Kyllä itse pidän puhelimista, joissa on ihan fyysinen kotinäppäin. Luo tällaiselle hitaalle ja yksinkertaiselle mielelle turvaa, kun tietää, että mistä tahansa pinteestä pääsee pois paniikkinappulaa painamalla, ja sellainen mekaanisen vasteen antava fyysinen painike vielä lisää sitä turvallisuuden tuntua. Makuasioita.

 4. JiiPee83

  Aivan älyttömän upea laite, ainoastaan hinta saa tälläisen teknologiaa ahmivan sankarin lykkäämään hankintaa.

 5. Harri

  Hinta on suhteellinen käsite mutta jos haluaa parasta niin siitä on ostaja valmis maksamaan.HUOM !KUN ESIM.I PHONE ESITTELEE SYKSYLLÄ UUDEN s7 PRO TAI MIKÄ SE LOPULTA TULEE OLEMAAN NIIN MUISTAKAA MYÖS MAINITA HURJASTA HINNASTA ETTEI JÄÄ VAIN YHDEN VALMISTAJAN MAININTAAN.

  • Pukki...

   Sinänsä hauska että vuoden vanha iPhone löi tämän sinun parhaasi nopeudessa 6-0 ja tavallaan vielä huvittavampaa on se että iPhonessa on ainoastaan puolet tämän sinun parhaasi ytimistä ja puolet rammista. Kuinkahan hurjaksi tuo ero kasvaakaan tämän vuoden iPhoneen.
   Pelkästään androidin piikkiin tuo Samsungin hitaus ei mene koska vaikkapa Nexus hoitaa samalla OS:llä saman homman jouhevammin.

   • S6 edge

    Se on totta että jotkut kolmannen osapuolen sovellukset aukeavat Iphonella nopeammin, sillä ne on optimoitu yhdelle käyttikselle ja samanlaisille puhelimelle. Selkeiten tämä näkyy varmaan isoissa peleissä yms. Kun sitten ruvetaan katsomaan niitä asioita mitkä tarvitsee olla nopeita esim. kamera niin ei varmasti jää jälkeen. Ja sitten voi miettiä että jos istahtaa sohvalle pelaamaan kännykällä niin onko se suuri ongelma jos käynnistyminen kestää kymmennen sekunttia kauemmin. Ja muutenkaan se, että Iphone on hieman nopeempi, ei tee siitä parempaa puhelinta. Samsung tarjoaa paremman näytön, kameran, akkukeston, nopeamman latauksen, langattoman latauksen, muistikorttipaikan, vesitiiveyden ja huomattavasti tyylikkäämmän muotoilun. Mitä Apple tarjoo: puuttuvan 3.5 mm portin ja force touchin, jonka ominaisuudet olisi voinut tuona softapäivityksen esim pitkällä painalluksena myös vanhoihin puhelimiin.

    • Pukki...

     Ymmärrän intosi mutta itse ostan mieluummin paremmin toimivan puhelimen. iPhonella ei ole tullut vastaan sitä satunnaista lagailua mitä Samsungilla omassa käytössä ja tuon paremman optimoinnin huomaa kyllä varsin selkeästi varsinkin reissuilla joissa on pitkälti puhelimen varassa. Pelien latautumiset eivät itselleni merkitse mitään mutta sen verran tärkeä työkalu puhelimesta on tullut että homman pitää pelata kaikilla töihin tarvittavilla appseilla.
     Hienoa että kristallipallosi on niin kirkas että tiedät jo etukäteen mitä seuraava iPhone pitää sisällään ja mitä se ei pidä.

     • timo

      antenniraitojen siirto on suurin uudistus. :)

     • S6 edge

      Myös itselläni puhelin korvaa kaikessa paitsi raskaammassa kirjoittamisessa tietokoneen. Omistettu on niin samsungia, lg:tä ja Nexus luureja ja yhteensä kuusi android puhelinta takana ikinä ei mitään merkittävää vikaa ollut. Sen verran tarkka olen, että olisi kyllä häirinnyt. Eikös tässä juuri ollut sitä paitsi uutinen, että Iphonet ovat vikaherkempiä kuin androidit ja toinen siitä, kuinka 6 ja 6 plus -puhelimissa useision on tullut huonon piirin kiinnityksen takia kosketusongelmia näyttöön.

     • Pukki...

      Vertaat kuutta android puhelinta laitteeseen jota sinulla ei ole ollut. Ok…
      Viitaamasi uutinen kertoi suurimman osan häiriöistä liittyneen kolmannen osapuolen päivittämättömien ”ei niin laadukkaiden ”appsien kaatumiseen joita ei oltu vielä päivitetty uusinta käyttöjärjestelmää varten. Tämä pienien sovelluskehittäjien ongelma on taatusti pienempi android-puolella koska softan päivittäminen laahaa ennätysmäisesti jäljessä iOSään verrattuna. Tuo kosketusongelma ei myöskään ole Applen yksinoikeus. Ihmiset niitä laitteita tekee.
      Uutisissa ilmenevät viat eivät aiheuta ongelmia laitteiden käytössä. Laitteissa ilmenevät viat aiheuttavat niitä ongelmia. Mutulla ja kokemuksella on aina suuri ero.

     • S6 edge

      Esitit väitteen, että Iphone on paremmin toimiva kun android, johon vastasin, että minulla kuuden puhelimen jälkeen ei ole ollut mitään ongelmaa. Ja vaikka on totta että uusin android-versio ei heti päivity kaikkiin puhelimiin, niin esim. Samsung julkaisee kuukausittain päivityksen, joilla paikataan esim. tietoturva-aukkoja ja yleisesti laitteen toimintaa. Myös ainakin itse käyttämäni Appsit päivittyvät usein ja toimivat ongelmitta. Sanoit myös että Iphonen viat aiheuttaa ”Ei niin laadukkaat Appsit”. Tutkimuksen mukaan eniten virheitä aiheuttanut Appsi oli Snapchat. Tiedä sitten onko kyseessä laadukas Appsi, mutta ainakin yksi käytetyimmistä.

     • Pukki...

      ”Esitit väitteen, että Iphone on paremmin toimiva kun android”

      Tarkista nyt vielä faktat ihan huviksesi :)

     • S6 edge

      No nyt pistit kyllä jauhot kurkkuun tuolla vastauksella.

     • Pukki...

      Jotain kurkkuusi on todella taidettu pistää :) Et varmaankaan ihan selvin päin ole noin pois kartalta.

     • S6 edge

      Teen nyt ehkä virheen ja ruokin huonoa trollia, mutta kerropas mikä sanomisistani on ollut jotenkin epäselvää/poissa kartalta?

     • Pukki...

      Lähdetään nyt tästä aika eeppisestä lauseesta liikenteeseen:

      ”Esitit väitteen, että Iphone on paremmin toimiva kun android”

      Onko todella niin ettet ymmärrä mikä siinä on pielessä?

     • S6 edge

      Jos tarkoitat että Iphone on puhelin ja android käyttöjärjestelmä niin hyvä on: Esitit väitteen, että IOS on toimivampi android. Noin! Mistäs nyt saivartelet, vai yritätkö keksiä jotain sanoittavaakin? Tai oikeestaan antaa olla, minun mokani. Pitäisihän se tietää, että huomionhakuisille 12 vuotialle ei pitäisi edes vastata tai yrittää puhua järkevästi. Hauskaa syksyä!

     • Pukki...

      Aika hellyyttävää että koheltamisesi lomassa saat vielä itkupotkuraivarit. Sinun kohdallasi ei taida rautalanka riittää mutta yritetään. Huokaus.

      Esität hauskoja väittämiä mitkä heität täysin hatusta. Otetaanpa vielä se aiempi:

      ”Esitit väitteen, että Iphone on paremmin toimiva kun android”

      Öööö, tällaista en ole sanonut missään ja kuten itsekin oivalsit, iPhone on puhelin ja Android käyttöjärjestelmä, joten olisi aika villiä vertailla niitä keskenään.

      Sitten tämä viimeisin:

      ”Esitit väitteen, että IOS on toimivampi android”

      Hmmmm :) Oletan että lauseesi outous selittyy kirjoitusvirheellä, eli uskoisin sinun hakeneen muotoa: ”Esitit väitteen, että IOS on toimivampi KUIN android”, eikös vaan?
      Nyt itse sisältöön. Tällaistakaan väitettä en ole missään kohtaa todennut. En tiedä oikein mistä näitä juttuja keksit.

      Jos nyt vielä ajatuksella luet niin vertailin kommentissani omistamiani Applen ja Samsungin puhelimia. Selvisiköhän tämä tällä?

     • Toni

      Pukin kanssa nyt ei kannata alkaa väittelemään, kun hän itse on niin sataprosenttinen ja täysi mulkku. :)

     • Pukki...

      Niin minäkin sinua Toni :)
      Näiden peruspurkajien kommenteista näkee hyvin kuinka kipeää tekee pienelle mielelle olla väärässä. Eheämpää syksyä sinullekin!

     • Toni

      Valitettavasti en ole edes lukenut mistä väittelette. :/ Sataprosenttisen kanssa on vaikea väitellä ja siinä minä en ainakaan ole väärässä. :)

     • Pukki...

      Ymmärrettävästikään et ole lukenut :) Se ei vaan ole se sun juttu. Peikkotanssi onnistuu sulta niin paljon paremmin.

     • Toni

      Minun ei tarvitse edes lukea kun kyse on sinusta. :D
      Vaikea väitellä sellasen kanssa jolla on palava halu olla oikeessa ja päteä joka asiaan. :D

      Niin sanotusti mulkun kanssa. Hyväksy se tai et. ;)

     • Pukki...

      ”Minun ei tarvitse edes lukea”

      Luulenpa että sekä vanhempasi että opettajasi on täysin toista mieltä. Ymmärrän että sinulla on kiusaus ajatella noin, mutta pakenet sillä vain oppivelvollisuuttasi.

     • Toni

      :D

     • 123

      En jaksanut lukea teidän väittelyä loppuun asti, mutta vaikka suurin osa puhelimistani on ollut Samsungin, ja pari iPhonea, niin iPhonet ovat toimineet yleensä nopeasti, eikä yhdessäkään Samsungissa ole ikinä auennut kamera niin nopeasti kuin jo iPhone 4:ssä. Ja vähintään kerran puolessa vuodessa pitää tyhjentää Samsung, koska mikään ei toimi kunnolla ja on hitaampi kuin viisi vuotta vanha iPhone.

  • timo

   Iponen hinta ei tunnu pahalta,kun sen jakaa koko vuodelle,niinhän se yleensä on tällä sivustolla. :)

   • S6 edge

    Harvemmin sitä pidetään miinuksena että Iphone maksaa paljon, eikös se juuri saa ne teinitytöt ostamaan osamaksuilla ja kytkyillä iphoneja, että voidaan omaa statusta pönkittää. Siksihän tulee Iphone 6se/7:ään tod.näk uusi väri kuten 6s:ssä, että apple-käyttäjät tietävät, että kun pitää puhelinta kädessä niin kateelliset köyhät näkee että on varmasti se uusin saippuakotelo ostettuna.

 6. TherealVili

  Apple ei ole vieläkään keksinyt takaisin-nappia…

  • Vili

   Applen ”takaisin nappi” on pyyhkäisy vasemmasta reunasta oikealle. Erittäin näppärä!

  • Phablet

   Applen takaisin nappi on ios päivitys jolla koko paska menee niin juntturaan ettei siitä ole edes verkonpainoksi. Onneksi on tullut oppoo ja oneplussaa jotka tekevät kovaa rautaa järkevään hintaan. Ja niissä on takaisin ”nappikin”… Ei tartte pyyhkiä vasureita eikä kokkareita.

   • Crapple

    Tämä valitettavasti koettu ainoalla applen laitteella minkä ostin. Päivyksen jälkeen niin hidas ettei tee mieli käyttää. Ei auta vaikka kuinka tehdasresetoi tai mikään neuvo.

    Apple huolehtii päivityksillään että laitteita uusitaan, jos sattuu käymään niin ettei laite hajoa tarpeeksi nopeasti (kolmessa vuodessa).

 7. pyärämiäs

  täällähän kunnon mittelö fanittajien kese. tosiasiahan on se, ett ihmisten typeryys se korostuu juuri puhelin valinnassa! itel 15v toiminut sony-erikson ja yhteydet ovat toimineet. varsinkin, kun ei tartte mittä nykyajan hömpötyksii; naamaa, twitterii ja name it -tauhkaa.

  • näinsemenee

   Typeryys korostuu siinä että ostetaan yli 400 euron puhelimia vaikka alle 400 euron ovat jopa parempia niin raudaltaan kuin ohjelmistoltaan:D

Tuoreimmat jutut