Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Näin estät WhatsAppia luovuttamasta tietojasi Facebookille

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

WhatsAppKun Facebook pari vuotta sitten oli ostamassa WhatsAppia, kirjoitti yksi pikaviestipalvelun perustajista, Jan Koum, ettei palvelun käyttäjien tarvitse olla huolissaan yksityisyydestään. Koum muisteli lapsuuttaan ja nuoruuttaan Ukrainassa Neuvostoliiton vallan alaisuudessa ja kuinka KGB:n salakuuntelu ja vakoilu olivat ainaisia pelon aiheita. Aivan KGB:n linjoilla ei ehkä vielä olla, mutta joka tapauksessa nyt Facebook halutaan kuitenkin päästää WhatsApp-tietojen kimppuun muun muassa mainonnan paremman kohdistamisen toivossa. Alla ohjeet, kuinka tämän voi WhatsAppin kautta estää.

WhatsApp

Helpointa on estää tietojen luovuttaminen siinä vaiheessa, kun WhatsApp tarjoaa uusia käyttöehtoja hyväksyttäviksi. Hyväksy-painikkeen sijaan voi alaosasta tuoda esiin lisävalinnat, ja ottaa ruksin pois kohdasta, jossa annetaan lupa tietojen jakamiseen.

WhatsApp

Mikäli uudet käyttöehdot on tullut jo hyväksyttyä ja lupakin annettua, on käyttäjällä 30 päivää aikaa estää tietojen luovuttaminen. Se tapahtuu sovelluksen asetusvalikon kautta. Esimerkiksi Androidilla asetukset löytyvät oikeasta yläkulmasta, painamalla kolmea päällekkäistä pistettä ja valitsemalla sitten Asetukset. iPhonella asetukset löytyvät oikean alakulman rattaan kuvaa painamalla.

Asetuksista valitaan kohta Tili, josta löytyy valinta ”Jaa käyttäjätilini tiedot”. Kun ruksi sen vierestä on poistettu, ei tietoja jaeta Facebookin kanssa. Tämän valinnan voi tehdä 30 päivän kuluessa siitä, kun uudet käyttöehdot on hyväksynyt.

WhatsApp

Toivottavasti näistä vinkeistämme mobiililaitteen käyttöön on apua sinulle. Muut julkaisemamme vinkit löydät ohjesivuiltamme.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut