Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Elisa saavutti 4G-verkossa jo 1,9 gigabitin nopeuden – yli 6 kertaa nykyistä huippuliittymää nopeampi

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Mobiiliverkkomasto

Mobiiliverkkomasto.

Elisa kertoo, että Suomessa tehtiin elokuussa maailmanennätys, kun Elisa ja Huawei saavuttivat 4G-testiverkossa 1,9 gigabitin sekuntinopeuden.

Maailmanennätykseen päästiin käyttämällä Huawein uutta 4G-teknologiaa.

”Ennätysnopeus on askel kohti 5G-verkkoa, mutta myös erinomainen osoitus siitä, millaisia mahdollisuuksia 4G-verkko edelleen tarjoaa. 4G-verkosta saatavat nopeudet kasvavat jatkuvasti ja todennäköisesti tulevina vuosina asiakkaille on tarjolla jopa gigabittien mobiilidatayhteyksiä”, Elisan mobiiliverkoista vastaava johtaja Sami Komulainen kertoo.

Tällä hetkellä Elisan verkon maksiminopeus on 450 megabittiä sekunnissa ja nopein saatavilla oleva mobiililaajakaistaliittymä 300 megabittiä sekunnissa. Käytännössä nopeudet jäävät vielä useimmissa tapauksissa vain murto-osiin tästä.

”Lähes kahden gigan nopeus saattaa kuulostaa hurjalta ja moni miettii, mihin sellaisia nopeuksia arjessa tarvitsee. Tulevaisuudessa huippunopeille yhteyksille on kuitenkin yhä enemmän kysyntää, kun esimerkiksi 360 asteen videokuva ja virtuaalitodellisuussovellukset yleistyvät”, Komulainen jatkaa.

Myös muut ovat testanneet kesän aikana Suomessa uutta verkkotekniikkaa. Nokia yhdessä Soneran kanssa testasi Flow Festivalin yhteydessä ensi kerran Suomessa suuressa yleisötapahtumassa uutta 5G-verkoissa käyttöön tulevaa small cell -tekniikkaa.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Mikael_M

    ”4G-verkosta saatavat nopeudet kasvavat jatkuvasti ja todennäköisesti tulevina vuosina asiakkaille on tarjolla jopa gigabittien mobiilidatayhteyksiä”

    Entäs viiveet?

  2. Kuin mummo hangessa

    Nämä on näitä ”uutisia” millä ei ole loppupeleissä minkään valtakunnan merkitystä tavan kansalaisen reaalielämän kanssa. Operaattorit lupaavat myydessään liittymiä mahtavia nopeuksia, mutta käytännössä ne jäävät aina alarajoille ja vain selitykset toimivat kuin junan vessa vanhoja toistaen: ”saattaa johtua paljosta käyttäjämäärästä” jaadajaadajaa… erityisen, naurettava jo lähes kansallinen vitsi on sonera.

Tuoreimmat jutut