Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Tällä niksillä himmennät iPhonen näytön helposti ja nopeasti

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

iPhone SE

Applen iPhoneista löytyy Käyttöapu-valikon kautta monenlaisia pieniä apuja esimerkiksi näkö- tai kuulovammaisille helpottamaan puhelimen käyttöä. Eräs niksi on kätevä kaikille käyttäjille. Valikon kautta voi nimittäin ottaa käyttöön nopean tavan himmentää puhelimen näyttö. Kikka on kätevä, jos puhelinta tulee käytettyä vaikkapa pimeässä makuuhuoneessa, ja toimii tehokkaammin ja nopeammin kuin ohjauskeskuksesta löytyvä kirkkauden liukusäädin.

Niksin käyttöönotto tapahtuu Asetuksista. Valitse Yleiset – Käyttöapu – Zoomaus. Kun napsautat zoomin päälle, tulee näytölle zoomattu ikkuna, jonka alalaidassa näkyy pieni painike.

iPhone pikahimmennys

Painikkeesta aukeaa uusi valikko, josta valitset aluksi Koko näytön zoomaus ja seuraavaksi vedät alaosan liukurin aivan vasempaan laitaan, jolloin zoomaus ei ole käytössä. Seuraavaksi paina Valitse suodatin ja sen jälkeen Heikko valo. Tällöin zoomaus ei siis suurenna mitään, vaan himmentää näytön.

iPhone pikahimmennys

Tämän jälkeen palaa asetusten Käyttöapu-valikkoon ja sen alalaidasta valitse Käyttöapu-oikotie. Valitse sieltä Zoomaa ja poistu kotinäkymään. Valmis!

Näin voit kotinäppäimen kolmoispainalluksella himmentää näytön nopeasti. Himmennetty näyttö palaa ennalleen jälleen kolmoispainalluksella. Tällä kikalla näytön saa himmeämmäksi kuin ohjauskeskuksesta löytyvällä näytön kirkkauden liukusäätimellä.

Toivottavasti näistä vinkeistämme mobiililaitteen käyttöön on apua sinulle. Muut julkaisemamme vinkit löydät ohjesivuiltamme.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Seppo

  Eikö toimittaja ole huomannut, että näytön kirkkaus vaihtuu automaattisesti ympäristön kirkkauden mukaan?

  • Janne Laakso

   On toki. Sepon kannattaa silti kokeilla niksiä ennen enempää kommentointia ;)

 2. Iero

  Kätevä vinkki. Mutta zoomausta en ainakaan itse saa ihan nollaan, vaan minimissään 1,2x

 3. Iero

  Katoppas joo. Väärästä kohdasta yritin slaidia vetää nolliin. Saahan sen sittenkin.

 4. Opie

  Vaikka Applen tuotteet saa paljon paskaa niskaansa, aiheesta ja syyttä niin ainakin joku tunnustus näistä helppokäyttötoiminnoista pitäis antaa. Monille fyysisten rajoituksien kanssa eläville hyviä keksintöjä. Ja kai lisälaitevalikoimakin on huippua kuulolaitteille yms

Tuoreimmat jutut