Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Nokialle taas jättidiili Kiinasta – asiakkaana maailman suurin operaattori

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

NOKIA LogoNokia on jälleen saanut suuren sopimuksen Kiinasta. Nokia tulee rakentamaan 30 prosentin osuuden China Mobilen vuosien 2016-2017 uudesta optisesta verkosta.

Optiset kuituverkot toimivat mobiilien 4G-yhteyksien taustalla runkoverkkona.

Optisen verkon toimitus on osa Nokian vuoden 2016 raamisopimusta China Mobilen kanssa. Nokia tulee toimittamaan Nokia 1830 PSS-24x -laitteisiin perustuvan lippulaivaluokan pakettitiedonsiirtoon optimoidun 100G-luokan siirtoalustansa.

Optiset verkot tulivat Nokian tuotepalettiin mukaan Alcatel-Lucentin kanssa yhdistymisessä. Tämä kantaa nyt hedelmää Nokialle mobiiliverkkomarkkinoiden ollessa kohmeessa ennen 5G:n tuloa kiinteiden verkkojen markkinoiden yhä kasvaessa.

China Mobilen 4G-verkko on maailman suurin, ja sen tilaajamäärän odotetaan yltävän yli 300 miljoonaan laitteeseen. China Mobile on myös liittymämäärällä mitaten selvästi maailman suurin mobiilioperaattori.

Nokia ja China Mobile aloittivat yhteistyönsä jo vuonna 1994, jolloin Nokia auttoi China Mobilea tekemään sen ensimmäisen GSM-puhelun.

Nokia ja toinen kiinalaisoperaattori, China Telecom, kertoivat myös viime viikolla sopimuksesta, jossa Nokia laajentaa sen 4G-verkon peittoaluetta ja kapasiteettia.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. AndroidWindows

    Ja kuka sen lopun 70% rakentaa? Ericsson?

Tuoreimmat jutut