Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Samsung Galaxy Note7:stä nähty 6 gigatavun RAM-muistilla varustettu versio

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Samsung Galaxy Note7 - Gorilla Glass 5 -lasia edestä ja takaa.

Samsung Galaxy Note7.

Ennakkoon huhuttiin, että Samsung Galaxy Note7 sisältäisi mojovat kuusi gigatavua RAM-muistia, mutta lopulta käyttömuistin määräksi osoittautuikin ”vain” neljä gigatavua. Neljän gigatavun RAM-muisti on edelleen hyvinkin riittävä määrä raskaimpienkin sovellusten sujuvaan pyörittämiseen, ja muistin lisääminen lisäisi myös virrankulutusta, joten Samsungin ratkaisu on helppo ymmärtää. Saattaa silti kuitenkin olla, että Samsung julkaisee Note7:stä isommilla muisteilla varustetun version ainakin joillain markkina-alueilla.

Muiden muassa SamMobile kertoo, että Kiinan telehallintoviranomaisten syynissä ja GeekBench-testisovelluksen tuloslistoilla on bongattu Note7:n erikoisversio, joka sisältää kuusi gigatavua RAM-muistia sekä 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Samsungin muutama päivä sitten virallisesti esittelemässä Note7:ssä vastaavat luvut ovat neljä ja 64 gigatavua.

Note7 6 GB RAM Kiina

Voi hyvinkin olla, että Samsung julkaisee Note7:n erikoisversion erityisesti Kiinan markkinoille pysyäkseen kilpailijoidensa kelkassa, sillä muutamat kiinalaisvalmistajat ovat jo esitelleet omia, kuuden gigatavun RAM-muistilla varustettuja huippupuhelimiaan. Samsung on aiemminkin julkaissut erikoisversioita puhelimistaan rajatuille markkinoille, ja esimerkiksi viime vuonna Note5:stä julkaistiin 128 gigatavun tallennustilalla varustettu versio juuri Kiinassa.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Matti

  Myyntimäärät ovat varmasti heikot.

 2. Veke

  ”muistin lisääminen lisäisi myös virrankulutusta”

  Onko ihan faktaa?

  Maalaisjärjellä ajattelisin, että parin gigan muistinlisäys ei tunnu missään, sillä näyttö, CPU, GPU ja erilaiset radiot (2/3/4G, Wi-Fi, BT) vievät käytännössä 100% energiasta. RAM-piirien osuus lienee olematon.

  Muistin lisääminen sen sijaan tarkoittaa sitä, että enemmän appiksia voi olla suspendoituna muistissa ja niihin palaaminen on huomattavasti kevyempää. Sama juttu webbiselaimen kanssa – huomattavasti vähemmän radio/CPU-intensiivisiä uudelleenlatauksia.

  • Janne Laakso

   Asia on kovin monisyinen, mutta lähtökohtaisesti puhutaan fyysisistä komponenteista, joiden toiminta tarvitsee virtaa.

   Kuten sanoit, vaikutus ei välttämättä ole suuri, koska moni muu komponentti kuluttaa vielä enemmän virtaa. Lisäksi iso merkitys on käyttöjärjestelmällä ja sillä, miten tuota RAM-muistia laitteessa käytetään.

 3. keke

  Tollasen ostaisin varmasti. Nyt julkaistu versio on vähän kiikun kaakun vaihtaakko note 4 siihe.

Tuoreimmat jutut