Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Huhu: iPhone 7 ja Galaxy Note 7 saamassa uuden sukupolven näyttölasin Corningilta

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Corning Gorilla Glass 5.

Syksyllä julkaistavien iPhone 7:n ja Galaxy Note 7:n odotetaan olevan ensimmäiset Gorilla Glass 5:ttä käyttävät puhelimet. Erona aiempaan Gorilla Glass 4:ään, pitäisi uuden sukupolven näyttölasin estää näytön hajoaminen korkeammistakin pudotuksista.

Gorilla Glassia valmistavan Corningin mukaan Gorilla Glass 5 pysyy ehjänä 80 prosentissa pudotuksista, jotka tapahtuvat 1,6 metrin korkeudelta. Aiemman Gorilla Glass 4:n kohdalla vastaavat prosenttilukemat saavutettiin metrin pudotuksissa, joten parannusta on tullut peräti 60 senttimetriä. Vielä suurempi ero on vanhempaan Gorilla Glass 3:een, jonka pudotuskestävyys oli vain puolet Gorilla Glass 4:n vastaavasta.

https://www.youtube.com/watch?v=aGLSuZky3Jc

Huolimatta Gorilla Glass 5:n paremmasta iskunkestävyydestä, ei lasissa ole tehty kompromisseja muiden ominaisuuksien, kuten paksuuden tai kuvanlaadun suhteen. Valmistajilla on kuitenkin halutessaan mahdollisuus tilata Gorilla Glass 5:ttä eri paksuuksilla, joista ohuemmat antavat enemmän liikkumatilaa puhelimen designissa, mutta ovat huonompia iskunkestävyydeltään.

Syksyllä julkaistavista puhelimista Galaxy Note 7:n uskotaan käyttävän Corningin standardisoitua Gorilla Glass 5:ttä, kun taas iPhone 7:n kohdalla puhelimeen voidaan odottaa samantyyppistä ratkaisua ilman Gorilla Glass -nimeä. Apple on jo pitkään tehnyt yhteistyötä Corningin kanssa näyttölaseihin liittyen, mutta ilman Gorilla Glass -brändäystä. Tästä huolimatta Applelle tuotettavan ratkaisun voidaan odottaa ominaisuuksiltaan olevan pitkälti Gorilla Glass 5:n tyyppinen.

Martin Hajekin näkemys huhutusta sinisestä iPhone 7:stä.

Sekä iPhone 7:ään että Galaxy Note 7:ään odotetaan Corningin tuottamaa uuden sukupolven näyttölasia.

 

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. AndroidWindows

  Käytännössä eroa ei ole. Kenen taskut tai kädet ovat 1,6 metrin korkeudella?

  • jake123

   Mun ainaskin, kun pidän (vanhanaikaisesti?) korvalla puhelun aikana…
   Ja jos joku sopivasti tönäisee, niin voiha känny livetä kädestä kohtalokkain seurauksin…

 2. Vili

  ”Kenen taskut tai kädet ovat 1,6 metrin korkeudella?”

  Kädet? Öö todella monen?

Tuoreimmat jutut