Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Applelle uusi patentti – Apple Watchista tuttu Digital Crown myös iPadiin

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Apple logo

Apple on jo aiemmin tuonut näytön paineentunnistuksessa käytetyn Force Touch -teknologian Apple Watchista iPhonelle, mutta jatkossa myös Digital Crown -painike saatetaan nähdä uusissa tuotekategorioissa.

Apple Watchissa alun perin esitelty Digital Crown -painike toimii älykellossa niin zoomauksessa, valikoiden selaamisessa kuin kotinäppäimenäkin. Applelle myönnetyssä patentissa Digital Crownin toimintaa esitetään laajennettavaksi myös iPadiin, jossa se toimisi volyymi- ja kamerapainikkeena sekä työkaluna esimerkiksi tekstin zoomaukseen. Samalla Digital Crownin voisi toimia myös kosketusnäytön lukitsijana sekä painikkeena näytön käynnistämiseksi.

Vielä toistaiseksi Digital Crownin tuloa iPadiin voidaan joutua odottamaan, sillä Apple Watchista tuotavista ominaisuuksilla listalla ensimmäisenä lienee iPhonestakin tuttu Force Touch. Myös Applen patenttihakemus Digital Crownin toiminnasta iPadissa on jätetty alun perin vuonna 2014, joten yhtiön tämän hetken suunnitelmista ei ole tietoa. Monet patentit jäävätkin teknologia-alalla usein hyödyntämättä lopputuotteissa.

apple_watch_rev10

Apple Watchin kyljessä näkyvää Digital Crown -ohjauspainiketta käytetään älykellossa pääasiassa valikoiden selaukseen ja zoomaamiseen.

iPad Air 2

iPadissa Digital Crown sijaitsisi Applen patenttien mukaan tabletin vasemmassa alakulmassa. Nykyisillään volyymi- ja lukituspainikkeet löytyvät tabletin yläosasta.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut