Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Näin nostat Pokémon GO -tasoasi hurjaa vauhtia

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Pokémon GO.

Pokémon GO on parhaillaan lähes kaikkien huulilla – ja puhelimissa. Peli rikkoo latausennätyksiä, laittaa sohvilla vuosia kököttäneitä pelaajia liikkeelle ja kerää massiivisia ihmismääriä samoille apajille harvinaisten otusten toivossa. Suomessakin on jo järjestetty joukkotapahtumia, joissa on ihmisten kerääntyessä parempi mahdollisuus saada niitä kaivattuja ja harvinaisempia pokémoneja.

Matkalla huipulle joutuu kuitenkin raivaamaan tiensä läpi satojen perusotusten. Esimerkiksi Pidgey-lintuja ja Zubat-lepakoita on kaikkialla, eikä niiden loputon kaappailu välttämättä tunnu järkevältä. Vaatimattomat ulkonäöt ja voimatasot voivat kuitenkin hämätä. Tällä viikolla jaamme nimittäin vinkin, jonka avulla myös pikkulinnuista ja madoista saa mahdollisimman paljon hyötyä irti.

Kerää kaikki – kirjaimellisesti

Pokémon GO:n päätarkoituksena on löytää ja kerätä kaikki saatavilla olevat pokémonit. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että esimerkiksi yhden Pidgeyn nappaamisen jälkeen kaikki muut Pidgeyt kannattaa ohittaa. Jokainen onnistunut kaappaus tuo nimittäin kokemuspisteitä, joilla oman pokémon-kouluttajan tasoa voi nostaa, sekä kyseisen pokémonin karkkia, jota käytetään otuksen vahvistamiseen ja kehittämiseen.

Pikku-pokémonien hyöty ei myöskään jää kaappauksesta saataviin kokemuspisteisiin. Otusten tiuha esiintymistahti mahdollistaa nimittäin niiden nopean varastoinnin, mikä taas mahdollistaa hahmosi kasvupyrähdyksen tietyn prosessin avulla.

Poké-kehitys kehittää sinuakin

Kuten sanottua, pokémonien keräys karruttaa kokemuspisteitä ja karkkivarastoja. Samoin pokémonin siirtäminen professorille Transfer-toiminnolla antaa palkinnoksi kyseisen otuksen karkkia.

Toisinaan, kun karkkia on kertynyt nurkkiin tarpeeksi, otuksia kannattaa kuitenkin kehittää uuteen muotoonsa Evolve-toiminnolla.  Tämä on tietysti tärkeä osa peliä kaikkien pokémonien keräämiseksi, mutta kehittämisestä on hyötyä myös silloin, kun muuntuvan pokémonin eri muodot ovat jo ennestään tallessa. Jokainen muodonmuutos palkitsee nimittäin pelaajan 500 kokemuspisteellä.

Pidgeyt ovat yleisiä ja niiden kehittäminen kokemuksen perässä on halpaa.

Pidgeyt ovat yleisiä ja niiden kehittäminen kokemuksen perässä on halpaa.

Puolen tunnin kehityspyrähdys nostaa sinut uusille tasoille

Näiden esitietojen jälkeen saavumme viimein vinkin ytimeen. Aloita keräämällä talteen kaikki näkemäsi pikku-pokémonit ja kaikkien kulmien vitsaukset, sillä tulet tarvitsemaan niiden kehitystoimintoa pian. Muista kiertää samalla aktiivisesti pokéstopeja, jotta pallot eivät lopu kesken.

Parhaita tulevan kehityspyrähdyksen kannalta ovat Weedle, Caterpie ja Pidgey, joiden kehittäminen seuraavaan muotoonsa maksaa vain 12 karkkia. Myös 25 karkin kehitystä tarjoavat pokémonit, kuten Poliwag ja Rattata, ovat suhteellisen yleisiä ja hyödyllisiä. Lisäksi talteen saattaa väistämättä kertyä esimerkiksi Zubateja ja Drowzeeta, eli näitäkin pääset varmasti hyödyntämään 50 karkin korkeahkosta kehityskynnyksestä huolimatta.

Tarkoituksena on saada muutamien lajien kohdalla talteen sekä suuri määrä karkkia että useita kappaleita itse pokémonia. Kun varastot ovat riittävän täynnä, otetaan käyttöön kasvupyrähdyksen mahdollistava salainen ase: Lucky Egg.

Lucky Egg on hyödyllinen esine, mutta sen käyttöhetki kannattaa harkita ja suunnitella tarkkaan.

Lucky Egg on hyödyllinen esine, mutta sen käyttöhetki kannattaa harkita ja suunnitella tarkkaan.

Lucky Egg tuplaa kaikki saamasi kokemuspisteet puolen tunnin ajan esineen käyttöönotosta. Näitä onnenmunia saa aina saavuttaessaan tietyn tason tai hyvällä tuurilla pokéstopeilta. Lisäksi niitä voi ostaa pelin kaupasta pokékolikoilla.

Kun kaikki on valmista, eli Lucky Egg löytyy repusta ja pokémon-osasto on täynnä kehitysvalmiita pikku-pokémoneja, on aika alkaa hommiin. Ota Lucky Egg käyttöön, suuntaa pokémon-kokelmasi pariin ja ala kehittää otuksia sarjassa niin paljon, kuin vain mahdollista. Jokainen evolve-kehitys tuo sinulle 500 kokemuspistettä, jotka kertautuvat Lucky Eggin ansiosta kahdella. Puolessa tunnissa ehtii kehittää kymmeniä pokémoneja, jos vain tavaraa riittää, eli tarjolla on potentiaalisesti kymmenien tuhansien kokemuspisteiden rypäs.

Mikäli kehitettävät pokémonit tai karkit loppuvat, mutta Lucky Egg -aikaa on vielä jäljellä, ei tietenkään kannata jäädä tuleen makaamaan. Käytä loppuaika aktiivisesti pokémoneja kaapaten, jotta saat mahdollisimman paljon hyötyä tuplakokemusajastasi.

Sopivassa suhteessa grindausta ja hauskanpitoa

Kun kaikki on ohi, pitäisi hahmosi olla kasvanut parhaimmillaan useiden kokemustasojen verran – riippuen tietysti siitä, montako kehitystä sait tehtyä ja millä tasolla olit aloittaessasi. Samalla pokémon-valikkosi on täyttynyt vaihtelevantasoisista perusotuksista, joista useimmat voinee turvallisesti vaihtaa karkiksi Transfer-toiminnolla.

Pelkkä hahmotaso ei tietysti ole kaikki kaikessa, vaan samalla on tärkeää kiertää mahdollisuuksien mukaan erilaisissa paikoissa, ihmetellä nähtävyyksiä ja uusia pokémoneja, jutella muille GO-pelaajille ja pitää hauskaa. Tasoa kasvattamalla pääsee kuitenkin nopeammin vahvojen pokémonien pariin, mikä tekee pelaamisesta mielestäni jännittävämpää. Kultainen keskitie pätee siis tässäkin. Tsemppiä ja keräilyonnea kaikille kouluttajille!

Toivottavasti näistä vinkeistämme mobiililaitteen käyttöön on apua sinulle. Muut julkaisemamme vinkit löydät ohjesivuiltamme.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Mitätaas

  Näin nostat Pokémon GO -tasoasi hurjaa vauhtia: pelaa peliä tavalla jolla jokainen ajatteluun kykenevä ihminen tällä hetkellä pelaa

  • pönttöpää

   Mä en ilmeisesti kykene sitten ajatteluun, koska koin nämä vinkit tervetulleena.

 2. juujika

  3 lycky eggiä omasin, mutta yhtään en kerinnyt käyttämään itse koska peli käytti ne mun puolesta silloin kun en huomannut.

 3. Pessimisti

  Koska kuuluu samaan sarjaan ryhmässa taputtamisten, kättelyharjoitusten, ja omakuvan piirtämisenä siaksi, niin tämäkin on kohta veronmaksajien rahoilla työttömien aktivointikeinona. Herätkää jo kansakuntana. Teitä vedätetään kunnolla.

Tuoreimmat jutut