Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kotimainen Sailfish-tietous kerättiin yhteen – ”Elintärkeää alustalle”

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Sailfish OS logo

Sailfish OS on Jollan kehittämä käyttöjärjestelmä, jota yhtiö pyrkii parhaillaan levittämään maailmalle. Kehittäjien ja muiden kiinnostuneiden avuksi on tänä vuonna kerätty Sailfish-tietosivusto, jonka on tarkoitus kehittyä alustan mukana.

Jolla esitteli tänään Sailfish OS:lle omistetun wiki-sivuston. Yhtiön mukaan materiaalia on kerätty, kirjoitettu ja koostettu useiden kuukausien ajan. Sivustolla on vielä paljon tekemistä, mutta Jollan mukaan jonkinlaiseen beta-versioon kasvanut wiki on nyt valmis jaettavaksi.

Sailfish-wikistä löytyy jäsenneltyä dokumentaatiota käyttöjärjestelmän eri osa-alueista. Kiinnostuneet löytävät sivustolta tietoa muun muassa Sailfishiin perustuvasta sovellus- ja laitteistokehityksestä, alustan arkkitehtuurista ja tarjolla olevista työkaluista.

Jollan mukaan Sailfish-wikin seuraava suuri askel tulee olemaan yhteisön ottaminen mukaan materiaalin keräämiseen. Wikin avaaminen vaatii kuitenkin jonkinlaisia arviointimenetelmiä, jotka ovat yhtiöllä vielä harkinnassa.

Sailfish-kehityksen ohella Jollan uusimmat puhelimet ovat kaapanneet tällä viikolla parrasvaloja. Intiassa myyntiin saapuneet Aqua Fish -puhelimet, joita on nähty myös Suomessa nimellä Jolla C, tuomittiin ensin väärennöksiksi tai varastetuiksi. Intexin otettua osaa keskusteluun kävi kuitenkin ilmi, että kyseessä taisi sittenkin olla virallinen myynninaloitus.

Intex Aqua Fish.

Intex Aqua Fish.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Tapio

  Tänään tuli Jolla C minulle. Hieno laite ja vielä hienompi käyttis.

 2. AndroidWindows

  Viiden vuoden päästä kukaan ei enää edes muista koko Jollaa tai Sailfishiä. Aivan kuten ei porukka enää muista Badaakaan.

  • Tapio

   Sinäkö se olit kuka kirjoitti kolme vuotta sitten, että vuoden päästä ei kukaan muista Jollaa? Siis kaksi vuotta sitten olisi jo pitänyt unohtua.

   • AndroidWindows

    Hei, en ole sama henkilö. Kiitos kuitenkin turhasta kysymyksestä.

  • minullamuistitoimii

   Tiedoksi vaan, että jotkut asiat muistetaan aina. Esimerkiksi Nokia N9 ja Jolla.

   • AndroidWindows

    Mutta ne joiden elämä ei pyöri mobiililaitteiden ympärillä, eivät.

 3. juujika

  Onko tuokin siis other half puhelin?
  Harmi että tuo myös pilattu liian isolla näyttöllä. Ei 5″ puhelinta ole helppo käytää esim. pyörällä ajaessa yhdellä kädellä.

  • Pentti

   Jolla C ei tue älykuoria (The Other Half). Helposti irrotettavan takakannen alla on akku, kaksi paikkaa simkortille ja yksi microsd:lle.

   • Pentti

    Ja Jolla C on spekseiltään sama kuin Intex Aqua Fish.

Tuoreimmat jutut